Henry: “Toonden ons solidair als team” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Henry: “Toonden ons solidair als team”

Thomas Henry 1
In de heenmatch scoorde Thomas Henry een zuivere hattrick tegen KV Kortrijk. Vrijdagavond lapte de Fransman daar nog eens twee goals bij. Zo zit Thomas al aan negentien rozen dit seizoen. De wat atypische spits tekende ook nog voor de assist bij de 3-0 en knapte na de rust meer dan zijn deel van het verdedigende werk op.
Lees meer...

- Tissoudali scoort erg makkelijk tegen OH Leuven, Henry doet hetzelfde tegen KV Kortrijk.
- De Fransman trof dit seizoen liefst vijf keer raak tegen de Kerels.
- Thomas leverde ook de assist af voor Sowah en zorgde zo dat OHL met een 3-0 voorsprong de rust in kon.
- In de tweede periode vocht Henry, net als de negen andere Leuvenaars, voor elke morzel grond. Zo trok het team de drie punten over de streep tegen de Kortrijkzanen.

“Het feit dat we een einde moesten maken aan drie thuisnederlagen op rij zat vrijdag niet echt in onze hoofden”, zegt matchwinnaar Thomas Henry. “We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. Daarom was het belangrijk om tegen Kortrijk de drie punten thuis te houden. Da’s gelukt. Er resten ons nog zeven matchen in de reguliere competitie. Nadien zullen we de rekening maken.”

Thomas Henry

Henry scoorde een eerste keer in de tiende minuut. Tien minuten later trof hij alweer raak. “Bij het eerste doelpunt kreeg ik de bal perfect toegespeeld door Mercier. Voor aanvang van de partij hadden we het er samen nog over dat de bal in die zone diende gespeeld te worden, tussen de twee centrale verdedigers. Bij de tweede goal scoorde ik in één tijd met een volley, nadat Jemelka heel slim had verlengd met het hoofd op een voorzet van Mercier.”

Thomas Henry

Na die dubbele voorsprong leek OH Leuven op weg naar opnieuw een makkelijke overwinning tegen de Kerels. Tot Malinov tien minuten voor de rust twee keer geel pakte in enkele minuten. Henry neemt het op voor de ongelukkige Bulgaar. “Ik vind het een strenge beslissing van de scheidsrechter. Malinov maakte twee fouten en kreeg daarvoor twee keer geel.”

Thomas Henry

“Da’s echt wel zuur voor Mali. Ik vrees dat Kristiyan wat het slachtoffer is van zijn reputatie. De scheidsrechter had even kunnen praten met Malinov en hem bijvoorbeeld verwittigen dat hij er zou uitgaan bij een volgende fout. Een verkeerde inschatting is rap gemaakt op het moeilijk bespeelbare veld. Voor de rest vond ik de scheids nochtans een erg goeie match fluiten.”

KV Kortrijk ligt mij. Ik ben vooral blij dat mijn vijf goals tegen Kortrijk het team zes punten opleverden. Thomas Henry

Kort voor de pauze tekende Henry voor de assist voor de 3-0 ruststand. “De bedoeling was om het openingskwartier in de tweede helft goed door te komen. Da’s helaas niet gelukt. Kortrijk putte vertrouwen en moed uit dat snelle doelpunt na de rust. In voetbal kan heel veel. Kijk maar naar onze wedstrijd op Zulte Waregem. Daar bogen we een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. We toonden ons heel solidair als team en slikten geen tegendoelpunt meer. Kortrijk drukte uiteraard wel, maar forceerde amper uitgespeelde kansen.”

Thomas Henry

De naast het veld wat bedeesde Henry houdt er niet van om over zichzelf te praten. Maar hij kan niet anders dan toegeven dat het erg bijzonder is om vijf keer te scoren tegen hetzelfde team in 180 minuten. “Die ploeg ligt mij zeker”, haalt Thomas de schouders op. “We speelden vrijdag nochtans tegen een ander team dan in de heenronde. Sinds de komst van coach Elsner en enkele nieuwe jongens, voetbalt Kortrijk op een andere manier. Kijk, ik ben uiteraard blij met die vijf doelpunten. Maar ik ben vooral tevreden dat die vijf goals het team zes punten opleverden.”