Goeie tweede helft onthouden De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie tweede helft onthouden

Josh Eppiah 1
OH Leuven en RSC Anderlecht speelden maandagmiddag een oefenwedstrijd tegen elkaar. De Brusselaars leidden aan de rust met 0-5. De manschappen van coach Brys toonden veel mentale veerkracht in een veel betere tweede helft. Ze gaven na de pauze achterin niets meer weg en Eppiah kopte de eerredder binnen op een hoekschop van de ingevallen Myny.

Na 20 minuten voetballen, stonden de Leuvenaars al met 0-3 in het krijt tegen een gretig Anderlecht. Twee keer Dauda en één keer Mukairu tekenden voor de doelpunten. Halfweg de eerste periode dreigde de thuisploeg een eerste keer. Schrijvers zag een goed schot gestopt door de Anderlecht-doelman. King was aangever van dienst. Kort daarop bracht Sardella de bezoekers op 0-4. De forfaitscore aan de rust kwam op het bord via opnieuw Dauda. De Ghanees trof raak van op de stip, nadat Ravet in de zestien Mukairu foutief had afgestopt.

Na de pauze kregen we een heel ander OH Leuven te zien. Achterin gaven de Leuvenaars niets meer weg en ze forceerden zelf een handvol goeie kansen. Vroeg in de tweede periode draaide Allemeersch de bal op het dak van het doel. Op het uur mikte de goed ingevallen Myny iets te hoog. Wat later redde Cobbaut op de lijn op een poging van Vekemans. Halfweg de tweede helft besloot Daan van dichtbij voorlangs. Een kwartier voor affluiten was het dan toch raak: Eppiah kopte aan de tweede paal binnen op hoekschop van Myny.

“We startten dramatisch aan de partij”, windt Brys er geen doekjes om. “De jongens slaagden er niet in zichzelf te corrigeren. Zowat elke kans van Anderlecht ging dan ook nog binnen. Na zo’n 0-5 ruststand moet je als spelersgroep opstaan. Dat hebben we ook gedaan. We wonnen na de rust veel meer duels, zetten goed druk en speelden veel compacter dan in de eerste periode. Dat resulteerde in een handvol goeie kansen. Spijtig dat er daar maar ééntje van binnen ging.”

Marc Brys

De Leuvense coach tilt niet al te zwaar aan de 1-5 nederlaag. “Onze eerste periode was onder niveau. Maar ik kan wel tevreden zijn over de reactie van mijn spelers na de pauze. Ze toonden de mentale veerkracht om toch nog iets te laten zien tegen een goeie tegenstander. Ik zag meer veel meer drive, meer spirit ook in de tweede helft. Het belangrijkste is dat een aantal jongens die weinig aan spelen toekwamen de voorbije weken weer ritme opdeden. We zullen immers iedereen nodig hebben de komende weken.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd: