Duplus: “Genieten mentaal voordeel dat we al wonnen van Club” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Duplus: “Genieten mentaal voordeel dat we al wonnen van Club”

Fred Duplus 1
Fred Duplus beleeft een zwart seizoen. De Leuvense kapitein revalideert immers al voor de tweede keer in deze campagne van een zware blessure. De Fransman wil zichzelf en de medische staf geen onnodige druk opleggen, maar hoopt wel stilletjes dit seizoen nog te kunnen voetballen. Zijn ploeggenoten kunnen hem daarbij helpen door een ticket voor de Play-offs af te dwingen.
Lees meer...

- OH Leuven tracht maandagavond in Jan Breydel te verrassen tegen Club Brugge.
- De Leuvenaars moeten het tegen de autoritaire leider in de Jupiler Pro League nog steeds stellen zonder kapitein Fred Duplus.
- De Fransman revalideert van een scheenbeenbreuk, keerde onlangs terug van Dubai en ligt op schema.
- Fred probeert langs het veld van waarde te zijn voor zijn ploeggenoten. Hopelijk kan hij maandagavond het vreugdelied inzetten in Brugge.

Fred Duplus

Begin deze week onderging Fred Duplus enkele medische testen. Die wezen uit dat de verdediger perfect op schema ligt in zijn revalidatie na de scheenbeenbreuk die hij eind november opliep in de thuismatch tegen Sint-Truiden. Vorige maand trok Duplus naar Dubai om daar een viertal weken te werken aan zijn comeback, ver weg van de dagelijkse sleur. “Ik wou vooral eens enkele weken in een ander kader vertoeven. Die keuze voor Dubai heeft zeker niets te maken met de kwaliteit van de medische staf bij OH Leuven. Zoals iedereen weet, werkt die op een heel hoog niveau.”

Fred Duplus

“Mentaal was het best zwaar om de jongens te zien vertrekken naar een wedstrijd of op oefenstage naar Genk. In Dubai kon ik me volledig op mezelf focussen, terwijl de spelers in België een erg drukke kalender afwerkten. Op zich was de plaats niet eens belangrijk. Ik kende Dubai een beetje omdat ik er al met mijn familie op vakantie was geweest. Een heel ander gegeven dus”, glimlacht Duplus. “Ik werkte me er dagelijks uit de naad van 10u tot 15u en nadien trok ik de nodige tijd uit voor herstel en rust.”

Zelfs al wilde Duplus in januari even weg zijn, toch hield hij geregeld contact met zijn ploeggenoten. “In de eerste plaats kan ik in deze lastige momenten rekenen op mijn familie. Maar ook de spelers zijn een grote steun voor me. Net als iedereen binnen de club eigenlijk. Het is erg fijn om te merken dat iedereen zo meeleeft en regelmatig komt informeren hoe het met me gaat.”

Fred Duplus

We zitten ondertussen zowat drie maanden na die noodlottige maandag 23 november. Duplus blesseerde zich rond het uur erg zwaar na een serieuze fout van STVV-speler Durkin. De Fransman wist meteen hoe laat het was. “De pijn die ik toen voelde, had ik nog nooit gevoeld. Op dat moment besefte ik al dat ik voor een lange revalidatie stond. In het begin hoop je, tegen beter weten in, op een inactiviteit van enkele weken. Maar de chirurg vertelde me al snel dat een operatie noodzakelijk was. De eerste uren en dagen kan ik dat maar heel moeilijk te accepteren. Nadien draaide ik de knop om en startte ik met goeie moed aan mijn revalidatie.”

Ik heb me geen datum in het hoofd geprent, maar ik zou graag dit seizoen nog opnieuw tussen de krijtlijnen staan. Fred Duplus

Via een berichtje op Instagram excuseerde Durkin zich al snel na het voorval bij Duplus. Fred weet het gebaar van de Amerikaan te waarderen. “Da’s een correcte reactie. Ik heb hem ook kort geantwoord. Op dat moment had ik niet echt de behoefte om dieper in te gaan op de zaak. Het was toen nog te kort dag. Wat is gebeurd, is gebeurd. Blessures horen nu eenmaal bij het voetbal”, neemt Duplus het filosofisch op.

Fred Duplus

Bij elke thuismatch van OH Leuven komt Fred in het stadion supporteren voor zijn ploeggenoten. Maandag hoopt hij de verplaatsing naar Brugge te kunnen maken. Hij gelooft in een goed resultaat op Jan Breydel. “In de heenronde hebben we Club al eens verslagen. Dat kunnen maar weinig ploegen zeggen. Die overwinning zorgt voor een mentaal voordeel. We weten immers dat we het kunnen. Ik verwacht maandag een goeie wedstrijd tegen een beter team dan het Brugge uit de heenronde. Club verkeert in een uitstekende vorm. Maar als wij onze wapens goed gebruiken, zit er zeker een resultaat in voor ons.”

Fred Duplus

Wanneer zien we de Fransman terug op het veld? Fred aarzelt: “Ik prent me geen datum in het hoofd. Het heeft geen enkele zin om mezelf en de medische staf nodeloos onder druk te zetten. We spreken toch over een comeback na een scheenbeenbreuk. Da’s niet niks. Ik hoop dit seizoen nog wat speelminuten te kunnen meepikken.”

Sinds zijn terugkeer uit Dubai probeert Duplus de ploeg te helpen waar hij maar kan. Ik praat met de jongens, moedig hen aan en tracht hen ook wat goeie raad mee te geven. Vanuit de tribune of vanuit de zetel krijg je toch een ander beeld van de wedstrijd. Hopelijk versieren we een ticket voor de Play-offs. Dat zou mijn kansen op speelminuten dit seizoen uiteraard serieus verhogen.”

Fred Duplus

Ondertussen neemt Fred al opnieuw het voortouw wanneer er in de kleedkamer gezongen wordt na een overwinning. “Na de driepunter tegen Kortrijk heb ik die rol terug overgenomen van Henry. Ik moet zeggen dat Thomas dat lang niet slecht deed. Ach, het deed enorm deugd om vrijdag nog eens zoals vanouds de vreugdeliederen te kunnen aanheffen.”