Brys: “Met veel respect, maar zonder enige angst naar Brugge” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Met veel respect, maar zonder enige angst naar Brugge”

Marc Brys 1
OH Leuven probeert maandagavond voor het eerst in zijn bestaan iets te rapen op het veld van landskampioen Club Brugge. Niet eenvoudig, want blauw-zwart verkeert in grote vorm. Het won liefst acht keer op rij in de competitie, stootte in de Croky Cup door naar de kwartfinale en versierde donderdag nog een goeie uitgangspositie voor de terugwedstrijd tegen Dinamo Kiev.

- Maandagavond zakt OH Leuven af naar Jan Breydel. Daar probeert het een einde te maken aan de stilaan indrukwekkende reeks van de Bruggelingen, die nu al acht overwinningen op rij boekten in de Jupiler Pro League.
- Coach Marc Brys verwacht dat blauw-zwart maandag erg sterk aan de partij zal starten met het oog op de erg belangrijke wedstrijd van donderdag tegen Dinamo Kiev.
- Geen Malinov (geschorst) en Maertens (geblesseerd) op Jan Breydel. Het wordt dus wat puzzelen voor Brys.

Marc Brys

“Ik verwacht me maandag aan een heel andere wedstrijd dan die in de heenronde. Toen wonnen we met 2-1 tegen Club Brugge. Maar het is niet omdat je één keer wint tegen Club dat je een tramkaart krijgt om dat elke week te doen”, zegt Marc Brys in de aanloop naar de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion. “Brugge zit in een fantastische flow en is op dit moment veruit de beste ploeg van België. Zonder enige discussie. We staan dus voor een grote uitdaging.”

Marc Brys

De Leuvense coach denkt dat Club de match maandag snel in de juiste plooi zal willen leggen met het oog op de erg belangrijke terugmatch enkele dagen later tegen Dinamo Kiev. “Het is uiteraard altijd moeilijk om het scenario van een match vooraf te lezen. Maar het lijkt me logisch dat Brugge zijn zaakjes snel op orde zal willen hebben. Dat zou ik als coach van Club ook willen.”

Marc Brys en technische staf

“Wij zullen dus extra scherp moeten starten en een vroeg doelpunt trachten te vermijden. Da’s uiteraard altijd de betrachting voor aanvang van de partij. We hebben in principe niets te verliezen op Jan Breydel. Met onze eigen wapens zullen we op het veld van Club proberen een resultaat te boeken. We zakken dan ook met veel respect af naar Brugge. Maar zeker niet met angst. We zullen de punten zeker niet cadeau doen.”

Er wacht ons een serieuze uitdaging, want we gaan maandag op bezoek bij de veruit beste ploeg van België. Marc Brys

Brys heeft veel bewondering voor de serene manier waarop de Bruggelingen toewerkten naar de wedstrijd op Kiev. “Ondanks het ontbreken van de volledige technische staf en een viertal basisspelers voor zo’n belangrijke wedstrijd, hebben ze bij Club nooit gepanikeerd. Integendeel zelfs, ze hebben van die perikelen rond corona gebruik gemaakt om nog meer eenheid te creëren in de groep. Knap! Goed ook voor het Belgisch voetbal.”

Marc Brys

Met Schrijvers en Vlietinck beschikt Brys over twee spelers die het Brugse huishouden zeer goed kennen. “Ik heb met allebei gesproken en hen gevraagd maandag vooral hun ding te doen binnen het geheel. Zo kunnen zij het team het beste helpen. Wat ze zeker niet mogen doen, is zich absoluut willen bewijzen in die match. Dat maakt dat ze misschien gecrispeerd gaan voetballen. Zowel Siebe als Thibault zijn slim genoeg om niet in die val te trappen en gewoon in functie te voetballen van het team.”