Voortekenen zijn goed De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Voortekenen zijn goed

Club Brugge 1
In de heenronde won OH Leuven thuis met 2-1 tegen Club Brugge nadat de West-Vlamingen, ondanks coronaperikelen, een goed resultaat hadden geboekt in Europa. Vier maanden later pakt blauw-zwart een knap punt in de ijskelder van Kiev. Ook nu weer sukkelt Club met het Covid-19 virus. Laat dit een voorbode zijn voor een goed resultaat voor de Leuvenaars maandag.
Lees meer...

- OH Leuven probeert maandagavond te stunten op het veld van Club Brugge.
- De regerende landskampioen dendert als een TGV door de vaderlandse competitie.
- De Bruggelingen wonnen hun laatste acht competitiewedstrijden en tellen nu al twaalf punten voorsprong op Antwerp FC, met twee wedstrijden minder gespeeld.
- Donderdagavond pakten de West-Vlamingen, in moeilijke omstandigheden, een meer dan verdiend punt op het veld van Dynamo Kiev.

Maandagavond trekt OH Leuven naar Jan Breydel. Daar geeft het om 20u45 landskampioen Club Brugge partij. De West-Vlamingen prijken na 27 speeldagen autoritair op kop in de Jupiler Pro League met 60 punten. Dat zijn er liefst twaalf meer dan eerste achtervolger Antwerp FC. De Bruggelingen hebben, naast de thuismatch van vanavond, ook nog een inhaalwedstrijd tegen Sporting Charlerloi te goed.

De manschappen van coach Philippe Clement verkeren in grote vorm. Ze boekten liefst acht zeges op rij in de Jupiler Pro League. Na de winterstop liet blauw-zwart niets meer liggen. Het laatste puntenverlies van Club dateert van 20 december. Toen verloor het in eigen huis ongelukkig met 0-1 van KAA Gent, na een own-goal van Ricca halfweg de tweede helft.

Philippe Clement

Ook op Europees vlak blijft Club Brugge goed scoren. Ondanks coronaperikelen pakte het een knap punt in de ijskelder van Kiev. Met een 1-1 uitgangspositie mogen de Bruggelingen dromen van de volgende ronde. Het zag er heel even benard uit voor blauw-zwart in het Valeri Lobanovskystadion toen Buyalskyi de Oekraïners rond het uur op voorsprong bracht. Mechele zorgde een handvol minuten later alsnog voor een goeie uitgangspositie, toen hij op een hoekschop van Vormer binnenkopte.

Club Brugge en OH Leuven speelden al negen keer tegen elkaar in de Jupiler Pro League. De statistieken kiezen duidelijk de kant van de Bruggelingen. De Leuvenaars wonnen slechts drie keer en beten zes keer in het stof tegen de West-Vlamingen. In Jan Breydel kon OHL overigens nog nooit punten rapen tegen blauw-zwart. Da’s een uitdaging voor de manschappen van coach Brys.

Mercier en Schrijvers

In de heenronde hielden de Leuvenaars de drie punten thuis tegen Club Brugge. Henry bracht de thuisploeg na goed 20 minuten voetballen op voorsprong van op de stip, nadat Sobol in de zestien Maertens in de rug had geduwd. Rond het halfuur dreigden de bezoekers liefst drie keer. Romo bokste eerst een schot van Diatta weg, een knal van Mechele viel wat later op het doel van de Venezolaan en meteen daarop onderscheidde de Leuvense doelman zich op een hard schot van Badji.

Henry scoort tegen Club Brugge

In de slotfase van de eerste periode zorgde Lang er, ook al na een strafschop, voor dat we met een gelijkspel gingen rusten. Een schot van de ex-Ajacied strandde een minuutje later tegen de binnenkant van de paal. Het keerpunt in de wedstrijd, zo zou later blijken. Net voor het uur tekende Mercier voor de 2-1. De lijnrechter vlagde het doelpunt van Xavier eerst nog af, maar de VAR kwam wat later goed tussen. In het slotkwartier speelden de West-Vlamingen nog alles of niets. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen ze niet meer.

Mercier scoort tegen Club Brugge

In de voorbereiding op dit seizoen verloor OH Leuven met 4-1 in het oefencentrum van Club Brugge. In een partij van twee keer 60 minuten trof Vanaken nog voor de rust twee keer raak in het Belfius Base Camp. Vekemans zorgde voor de pauze voor de aansluitingstreffer. Halfweg de tweede periode verwerkte Ngawa een flankvoorzet van De Ketelaere ongelukkig in eigen doel. Een kwartier voor affluiten, zette Badji de 4-1 eindcijfers op het bord.

Vekemans in oefenmatch tegen Club Brugge

In het seizoen 2015-2016 verloor OHL op speeldag 13 met 2-0 op het veld van Club Brugge. Diaby kroonde zich die woensdagavond tot man van de match. De Franse Malinees scoorde net voor de rust en halfweg de tweede helft. Meunier en Simons zorgden voor de assists. In die partij stond Ngawa bij OH Leuven op de rechtsachter.

Ngawa '15-'16

Op speeldag tien van de campagne 2013-2014 verloor OH Leuven met het kleinste verschil op Jan Breydel. Net voorbij het halfuur scoorde Odjidja zijn eerste doelpunt van het seizoen, op aangeven van Jörgensen. Nog voor het uur viel de thuisploeg met een man minder, na de uitsluiting van Lestienne. De Brugse overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

In de campagne 2012-2013 won Club Brugge thuis met 3-1 van OH Leuven. De bezoekers kwamen kort na de rust nochtans op voorsprong via Geraerts. De huidige assistent bij Union scoorde op aangeven van Karuru. Iets voorbij het uur liet Lestienne de bordjes opnieuw gelijk hangen, nadat bij OHL Thompson rood had gekregen. Enkele minuten later bracht Gouden Schoen Refaelov de thuisploeg op voorsprong. In de slotfase nam Trickovski met een hard schot met rechts alle twijfel weg.

OHL-Brugge '12-'13

Op speeldag drie van de campagne 2011-2012, het eerste seizoen waarin OH Leuven in actie kwam op het hoogste niveau, verloren de Leuvenaars met 1-0 op Jan Breydel. In de 80ste minuut werkte ex-Bruggeling Roelandts de bal ongelukkig in eigen doel op een inzenden van Vázquez. Op dat moment speelden beide teams met tien, na uitsluitingen van Refaelov en Raymaekers.

Club Brugge speelde op Kiev met: Mignolet, Balanta, Koussounou, Dirar, Ricca, Okereke, Vormer, Dost, Mechele, Mata, De Ketelaere.