Club te sterk De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Club te sterk

Pierre-Yves Ngawa vs Club Brugge 1
OH Leuven is er niet in geslaagd om Club Brugge een tweede keer dit seizoen punten af te snoepen. Aan de rust leidde de thuisploeg met 2-0. Van der Brempt scoorde vroeg in de partij. Diep in de eerste helft verdubbelde Vormer vanop de stip de Brugse bonus. In de tweede periode probeerden de bezoekers wel, maar ze konden de West-Vlamingen nooit in de problemen brengen. In blessuretijd dikte Mata nog aan tot 3-0.

Youngster Van Der Brempt bracht de thuisploeg in de openingsfase van de partij op voorsprong, op aangeven van Chong. De bezoekers knokten zich in de partij, maar moesten wel tot de 27ste minuut wachten op een eerste goeie kans. Toen besloot Mercier tegen de paal, op aangeven van Sowah. De vlag ging overigens omhoog in die fase.

Mercier tegen Club Brugge

Dik vijf minuten voor de rust ging Chong neer in de zestien na contact met Romo. Scheidsrechter Boterberg liet de bal op de stip leggen en trok zich niets aan van het protest van de Leuvense doelman. Vormer knalde die elfmeter keihard voorbij Romo. In het slot van de eerste periode onderscheidde de Venezolaan zich nog op pogingen van eerst De Ketelaere en wat later Vormer.

Rafael Romo vs Club Brugge

De eerste twintig minuten na de pauze leverden geen doelgevaar op. Het spel golfde wel goed op en neer, maar zowel Romo als Mignolet dienden niet in actie te komen in die fase van de match. Brys greep in en bracht Eppiah voor Tamari. Dik een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd zetten de bezoekers een knappe aanval op. Eindstation Mercier kreeg bij het trappen naar doel een tik langs achter te verwerken en kon zo net niet goed afdrukken.

Josh Eppiah vs Club Brugge

De thuisploeg antwoordde via een retro van de ingevallen Badji, Romo ging goed plat. In de slotfase stond de Leuvense goalie opnieuw pal op een schot van alweer Badji. In blessuretijd zette Mata de 3-0 eindcijfers op het scorebord.

Maandagavond ontvangt OH Leuven het Antwerp FC van ex-coach Frank Vercauteren op Den Dreef. In de heenronde verloren de Leuvenaars met 3-2 op de Bosuil na een boeiende wedstrijd om te volgen.