Brys: “Geen schande om van dit Club te verliezen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Geen schande om van dit Club te verliezen”

Marc Brys 1
Club Brugge bleek maandagavond in eigen huis duidelijk te sterk voor een moedig strijdend OH Leuven. Blauw-zwart scoorde vroeg in de partij via jeugdproduct Van der Brempt en deed de bezoekers net voor de rust dood met een strafschop van Vormer. Diep in blessuretijd zette Mata de 3-0 eindcijfers op het bord. OHL-coach Brys prijst zijn manschappen voor hun weerbaarheid en wenst Club alle succes tegen Dynamo Kiev.
Lees meer...

- OH Leuven scoorde maandagavond op Jan Breydel voor het eerst dit seizoen niet in een uitwedstrijd.
- Een gehavend Club Brugge kwam al vroeg op voorsprong en verdubbelde net voor de rust de voorsprong.
- De bezoekers deden er na de pauze nog alles aan om de scheve situatie recht te trekken, maar kwamen amper aan kansen. In blessuretijd diende een nochtans goed keepende Romo zich een derde keer om te draaien.

“We hadden twee opties voor aanvang van deze wedstrijd. Ofwel pakten we uit met een laag blok, zoals op Sclessin. Ofwel speelden we hoger en probeerden we druk naar voor te zetten”, zegt Marc Brys na de 3-0 nederlaag op het veld van landskampioen Club Brugge. Het siert de Leuvense technische staf dat ze voor optie twee opteerde. In de achtste minuut al slikte OHL een vermijdbaar doelpunt. Een serieuze streep door de rekening.

Marc Brys

Het Brugse jeugdproduct Van der Brempt slalomde in die aanvangsfase in de zestien net iets te makkelijk voorbij de Leuvense defensie en klopte vervolgens doelman Romo. Die vroege goal hypothekeerde uiteraard de kansen van de Leuvenaars op puntengewin. “Aan elk doelpunt gaan er één of meerdere fouten vooraf”, stelt Brys.

In de aanloop naar de lastige verplaatsing naar Jan Breydel had Brys er nochtans op gehamerd dat zijn team een snel tegendoelpunt absoluut diende te vermijden. “Dat vroege doelpunt zegt meer over de sterkte van de tegenstander dan over ons. Club wilde de match zo snel mogelijk in de plooi leggen en het dan wat zuinig aanpakken omdat het donderdag een belangrijke thuiswedstrijd speelt tegen Dynamo Kiev. Dat wisten we vooraf.”

Marc Brys en Charaï

“Brugge toonde zich gewoon sneller, fysiek sterker en dus beter dan ons”, geeft Brys grif toe. “Nochtans vond ik mijn spelers in de eerste helft zeer gedreven voetballen. Alleen was het telkens bijna, maar dus net niet. Bijna een kans, bijna een goeie bal in de zestien. Daar kom je niet ver mee en dan ga je de rust in met een 2-0 achterstand.”

Bewonderenswaardig dat de jongens, ook na de 2-0 achterstand, nooit hebben opgegeven. Marc Brys

Tijdens de rust droeg Brys zijn team op om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. “Een snel doelpunt na de pauze zou voor spankracht gezorgd hebben en misschien zelfs voor wat twijfel bij de tegenstander. Helaas zijn we daar niet in geslaagd. Mijn groep heeft nooit opgegeven en dat vind ik echt bewonderenswaardig. Kijk, het is beslist geen schande om te verliezen van dit Club Brugge. De uitslag is erg duidelijk. Ik wens Club Brugge heel veel succes in zijn match tegen Dynamo Kiev. In het belang van het Belgisch voetbal hoop ik dat Club zich plaatst.”

Marc Brys

Club Brugge miste maandagavond vier basisspelers, maar de vervangers bij blauw-zwart deden het uitstekend. Het leek wel alsof OH Leuven het lastiger had om de leemte die Maertens en Malinov lieten op te vullen. “Uiteraard ben je gehandicapt zonder Maertens en Malinov. We zitten niet dik qua verdedigende middenvelders. Logisch dus dat we Thieu en Kristiyan hebben gemist tegen Club Brugge. Dat zijn de gasten die de bal veroveren en dan snel kunnen snel omschakelen. Dit was overigens een goeie test voor Sowah. Kamal nam het op tegen misschien wel het grootste talent in jaren in België. Da’s alleen maar goed voor zijn progressie.”

Kamal Sowah

In het filmpje hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de partij op Jan Breydel: