Puntendeling na spektakelstuk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Puntendeling na spektakelstuk

Mousa Tamari vs Eupen 1
Net als in de heenronde deelden Eupen en OH Leuven de punten na een kijkstuk. Malinov en Henry brachten de bezoekers twee keer op voorsprong in de eerste periode. De Panda’s kwamen telkens terug via eerst Heris en daarna Musona. Kort na de pauze zette Mercier de Leuvenaars een derde keer op voorsprong. Ook nu kwamen de Panda’s terug, opnieuw via Musona.

In de openingsminuten van de partij opende Mercier op Tamari. Mousa kwam goed naar binnen, slalomde langs Amat en zag zijn schot door Defourny in hoekschop verwerkt. Een handvol minuten later mocht Prevljak een strafschop nemen, nadat Patris net te laat had ingegrepen in de zestien. Romo stopte die elfmeter met de benen en behoedde de thuisploeg zo voor een snelle achterstand. Aan de overkant mikte Mercier maar net over het doel van Defourny.

Halfweg de eerste periode draaide Tamari randje zestien de bal naar de verste hoek. Defourny pakte uit met een knappe redding. Enkele minuten later was de Eupense doelman dan toch verslagen. Malinov scoorde met een overhoeks schot. De Leuvense vreugde was van korte duur, want al snel bracht Heris de thuisploeg langszij met een snoeiharde knal.

Doelpunt Kristiyan Malinov vs Eupen

OH Leuven toonde zich niet onder de indruk en kwam opnieuw op voorsprong. Henry trapte zijn 20ste van het seizoen binnen, na knap voorbereidend werk van Tamari. Kort voor de rust kreeg Eupen een tweede strafschop. Dit keer na tussenkomst van de VAR voor een fout van Hubert op Boljevic in de grote rechthoek. Musona stuurde Romo dit keer wel naar de verkeerde kant en zo gingen we de pauze in met een 2-2 stand.

Doelpunt Thomas Henry vs Eupen

Musona tekende voor het eerste gevaar na de rust. Zijn schot verraste bijna Romo, maar gelukkig viel de bal op de lat. Tien minuten na de pauze stak Jemelka heel knap binnendoor naar Mercier. De Leuvense kapitein bleef kalm en werkte koel af. Op het uur kon Tamari net niet afronden op een erg knap uitgevoerd ingestudeerd nummertje.

Halfweg de tweede periode kwam Eupen een derde keer langszij: Prevljak bediende Musona en die trof voor de tweede keer raak. Voor nieuw doelgevaar bleef het wachten tot de slotfase. Mercier stak slim binnendoor voor de ingevallen Eppiah. Josh vond doelman Defourny op zijn weg.

Xavier Mercier vs Eupen

 Volgend weekend staan de twee halve finales van de Croky Cup op het programma. De manschappen van coach Brys genieten dus een vrij weekend. Nadien volgt de verplaatsing naar KV Mechelen.