Zuur gevoel na puntendeling De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Zuur gevoel na puntendeling

De Bondt tegen Woluwe
OHL Women en White Star Woluwe deelden de punten in de Scooore League. Codden bracht de thuisploeg al in de openingsminuut op voorsprong. Een kwartier voor affluiten, zorgde Onzia er vanop de stip voor dat de Leuvense vrouwen toch met één puntje naar huis keerden. Op dat moment speelde Woluwe al met tien, na de rode kaart voor Dinon.

White Star Woluwe begon de partij met een 1-0 voorsprong. In de openingsminuut trof Codden immers al raak. Enkele minuten later kreeg Eurlings een uitgelezen kans om OHL op gelijke hoogte te brengen, maar Hannah trapte een strafschop naast. De thuisploeg zette nadien een laag blok, gaf erg weinig ruimte weg en voetbalde perfect in de organisatie.

Na de rust had OH Leuven het overwicht en het toonde zich ook wat dreigender. De partij brak pas open toen Dinon op het uur een tweede keer geel kreeg. Een kwartier voor affluiten, zette Onzia een strafschop feilloos om. Nadien volgden nog enkele kansjes voor de bezoekers, maar de match eindigde op 1-1. Dat zorgde voor een zuur gevoel bij de Leuvense vrouwen.

Onzia scoort tegen Woluwe

“Een wanprestatie. Zowat alles wat we vroegen voor de match werd vergeten in de eerste helft”, klinkt de harde analyse van coach Jimmy Coenraets. “We wisten vooraf dat Woluwe steeds uitpakt met een vechtersmentaliteit. Daar hebben wij te weinig mentaliteit tegenover gezet. We schoten pas wakker in het laatste kwartier.”

Rode kaart Woluwe

De Leuvense coach hoopt dat zijn team begrepen heeft dat enkel voetballende kwaliteiten niet volstaan om een wedstrijd te winnen. “We waren de betere ploeg, maar daar kopen we niets voor. We moeten ook de juiste mentaliteit en grinta tonen, echt willen winnen.”

Jimmy Coenraets

Zondag zakt Zulte Waregem af naar de Korbeekdamstraat. Een team dat wel wil voetballen en de voorbije weken best attractief voetbal op de mat bracht. “Dat maakt de opdracht nochtans niet makkelijker dan tegen Woluwe”, waarschuwt Coenraets nu al. “We zullen deze keer wel scherp moeten starten.”

OH Leuven: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings (67’ Detruyer), Vanzeir (67’ Yuceil), Lameir, Schryvers, De Bondt (46’ Swevers).

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd: