A-kern oefent tegen Beloften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

A-kern oefent tegen Beloften

OHL - Beloften
Zo’n 20-tal spelers uit de A-kern pikten donderdagmiddag speelminuten mee tegen de Leuvense Beloften. Die onderlinge oefenpot sloot een korte maar zeer intense trainingsweek af. De manschappen van coach Brys genieten nu van enkele vrije dagen.

Jongens zoals Schrijvers, Tshimanga en Ouedraogo stonden donderdag de volle 90 minuten tussen de krijtlijnen. Zij kwamen de voorbije weken minder of zelfs helemaal niet aan de bak in de Jupiler Pro League en deden wedstrijdritme op tegen de Beloften.

Die Leuvense Beloften weerden zich overigens heel aardig tegen de A-kernspelers. De youngsters konden daarvoor rekenen op de ervaring van Hubert. David zette gisteren de lijnen uit bij de Beloften. Brys had daar zo zijn redenen voor. “David zit volgende week tegen KV Mechelen een schorsingsdag uit. De week daarop volgt opnieuw een vrij weekend door het interlandvoetbal. Hij moest dus zeker anderhalf uur spelen”, legt de Leuvense coach uit.

David Hubert bij Beloften

“Daarnaast is Hubert met zijn ervaring en leiderscapaciteiten de geknipte man om die jonge gasten wat te sturen. Ik had David ook gevraagd om de Beloften wat te laten voetballen zoals KV Mechelen speelt. Zo’n oefenwedstrijd komt altijd zeer gelegen om het patroon van opeenvolgende trainingen wat te doorbreken. De spelers hadden er een zware en intense week opzitten. Toch gaven ze zich volledig in die onderlinge oefenpot.”

Marc Brys en Issame Charaï

 

Aguemon toonde in de partij van donderdag dat hij op de goeie weg zit na zijn zware blessure. De Fransman pikte 45 minuten mee en voetbalde met heel veel goesting. “Knap van Yan dat hij met zo veel drive speelde na die intense week. Hij is duidelijk aan het komen, durfde een actie te maken. Er rest hem nog meer dan een week tot de wedstrijd tegen KV Mechelen.”

Yanick Aguemon

 

De oefenmatch tegen de Beloften gaf Brys ook de kans om die jonge jongens eens allemaal samen aan het werk te zien. “Zo krijg je meteen een goed beeld van iedereen. De meeste van die gasten had ik al wel eens op training gezien. Maar die leer je beter kennen in wedstrijdvorm. Da’s leerrijk voor mij en gewoon leuk voor die gasten om zich eens te kunnen meten met de A-kernspelers.”