Play-off 1 binnen! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Play-off 1 binnen!

OHL Women tegen Zulte Waregem
De Leuvense vrouwen wonnen zondagavond met 2-0 tegen Zulte Waregem. Yuceil en Lameir zorgden aan de rust al voor die eindstand. Door die driepunter tegen de West-Vlamingen verzekert OHL Women zich twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie van een ticket voor Play-off 1.

De thuisploeg startte gretig aan de partij en nam het initiatief meteen in handen. Net voor het kwartier liep Schryvers goed de flank af. Tine bracht de bal voor doel en Lameir tikte binnen. De lijnrechter verbrodde toen nog het Leuvense feestje. Wat later was het dan toch raak voor OHL. Onzia, die een regenboogarmband droeg in het kader van de actie ‘Football for all’, vond het hoofd van Yuceil en die plaatste de bal in de verste hoek.

Lameir scoort tegen Zulte Waregem

Kort voor de rust verdubbelde Lameir de Leuvense voorsprong, op aangeven van Schryvers. Tess lobde de doelvrouw van Zulte Waregem. Net voor de pauze viel Yuceil ongelukkig op de schouder na een duel. Ze moest de strijd meteen staken met een schouder uit de kom. Vandaag volgt uitsluitsel over de ernst van de blessure.

Yuceil tegen Zulte Waregem

Na de pauze knokten de West-Vlaamse meisjes zich in de wedstrijd. Dat leverde niet meteen echt grote kansen op. OHL Women dook wel nog enkele goed op voor doel in de omschakeling, maar de score uitdiepen lukte niet. Het was nog heel even schrikken voor de thuisploeg toen Camps in de slotfase de aansluitingstreffer lukte. Zij stond echter buitenspel in die fase. Dankzij die driepunter wipt OHL Women over Club Brugge naar de vierde plaats en is het meteen ook zeker van deelname aan Play-off 1. Naast OHL nemen ook Club Brugge, Gent, Standard en het ongenaakbare Anderlecht deel aan die eindfase.

Luna Vanzeir

“Ik ben tevreden over onze eerste helft en over het behalen van Play-off 1”, zegt coach Jimmy Coenraets na de zege tegen Zulte Waregem. “We bereiken het doel dat we voor aanvang van de competitie hadden vooropgesteld. Zowel voor de stand als voor de sfeer in de groep is dit een belangrijke overwinning. Na het gelijkspel op Woluwe zag ik immers wat twijfel in het team sluipen, wat onenigheden ook en die moesten we wegspelen.”

Jimmy Coenraets 1

De Leuvense coach hoopt dat zijn jonge kern de goeie prestatie van gisteren kan doortrekken tegen Charleroi en Club Brugge. Dat zijn meteen ook de laatste twee wedstrijden voor OHL Women in de reguliere competitie. “Nadien moeten we iedereen fit en klaar krijgen voor de Play-offs, zodat we een beroep kunnen doen op een zo groot mogelijke groep. Die Play-offs kondigen zich zwaar aan. Het doel in de PO’s moeten we nog bepalen. Dat doen we samen, waarna iedereen zich achter dat doel zal zetten.”

OH Leuven: Lammertijn, Kees, Tysiak, Mertens, Janssens, Onzia, Vanzeir, Yuceil, Lameir, Schryvers, De Bondt.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd: