Opnieuw puntje op verplaatsing De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Opnieuw puntje op verplaatsing

Goal celebration Casper De Norre vs KV Mechelen
Net als Am Kehrweg pakte OH Leuven ook op Mechelen een gelijkspel. Op het halfuur bracht Vranckx de thuisploeg op voorsprong met een knap vluchtschot. Vijf minuten voor de rust vlamde De Norre de gelijkmaker in de winkelhaak. De ingevallen Schrijvers zette de bezoekers twintig minuten voor affluiten op voorsprong. Druijf, ook al ingevallen, zorgde vanop de stip voor de eindstand.

De bezoekers startten uitstekend aan de wedstrijd. Tamari pakte in de openingsminuut uit met een knappe ren. Het schot van de Jordaanse international ging maar net naast de kooi van Thoelen. Een handvol minuten later knalde Henry tegen de onderkant van de deklat. Nadien viel het even stil wat kansen betreft, al golfde het spel wel goed op en neer. Op het halfuur stak de thuisploeg voor het eerst de neus echt aan het venster. Peyre bediende Vranckx en die werkte heel knap af, na een mooie borstcontrole.

Tien minuten voor de rust bediende Tamari in de zestien Sowah. De Ghanese international kraakte zijn schot. Aan de overkant pakte Defour uit met een pegel, na een korte vrijschop van Schoofs. Romo hoefde niet in te grijpen en zag de bal over en naast gaan. Kort voor de rust kwamen de Leuvenaars op gelijke hoogte. Mercier zette de actie op, Sowah fungeerde als slim tussenstation en De Norre pegelde keihard voorbij Thoelen.

Mandela Keita en Casper De Norre vs KV Mechelen

De eerste twintig minuten van de tweede helft leverden geen doelkansen op. Brys wisselde op dat moment defensieve middenvelder Keita voor de meer aanvallend ingestelde Schrijvers. Halfweg de tweede periode kopte Walsh van erg kortbij voorlangs, na goed voorbereidend werk van Vanlerberghe. Twintig minuten voor affluiten, toonde Schrijvers al zijn waarde. Sowah speelde de Limburger aan en die bleef ijzig kalm voor Thoelen.

Siebe Schrijvers vs KV Mechelen

Dik tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde de VAR ervoor dat de thuisploeg een strafschop kreeg voor handspel van Tshimanga in de zestien. De ingevallen Druijf gaf Romo geen kans vanop de stip. Walsh vond wat later Romo op zijn weg. In het slot drukte vooral de thuisploeg nog, maar het was Sowah die diep in blessuretijd nog tegen de binnenkant van de paal trapte.

Kamal Sowah

 Volgend weekend geen voetbal voor OH Leuven. Liefst vijf OHL’ers verdedigen wel de kleuren van hun nationale ploeg. Succes, jongens!