OH Leuven organiseert Students eLeague De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven organiseert Students eLeague

Header-artikel-OHLSEL
Samen met het bedrijf META lanceert OH Leuven een eigen esports-platform. In deze onlineomgeving organiseren we toernooien waaraan iedereen kan deelnemen. Het eerste toernooi richt zich specifiek op de Leuvense studenten.

OH Leuven is blij te kunnen aankondigen dat het samen met de Leuvense studentenkoepel LOKO het eerste Leuvense esports-toernooi organiseert. De OH Leuven Students eLeague is meteen het eerste toernooi op het eigen esports-platform van de club. Dat gloednieuwe platform bouwde OH Leuven met de hulp van META. Dit bedrijf zal OHL ook praktisch ondersteunen tijdens de events via bijvoorbeeld livestreams.

Net als tijdens de Leuvense 24-urenloop gaan verschillende studentenverenigingen vanaf april de strijd aan met elkaar in de OH Leuven Students eLeague. OH Leuven wil zo de studenten opnieuw (virtueel) samenbrengen en, net als in de 24-urenloop, laten strijden voor hun studentenvereniging.

Peter Willems, CEO OH Leuven: “Ik ben trots op de volgende stap die we als club zetten. Met de lancering van ons eigen esports-platform en de start van de OH Leuven Students eLeague gaan we verder op de ingeslagen weg om de club in de breedte te ontwikkelen. Via dit innovatieve platform bieden we onze supporters en ook alle geïnteresseerden een unieke ervaring aan. We mikken met het lanceringsevenement virtueel op de Leuvense studenten. Via ons esports-project verbinden we de studentencommunity en dit in een periode waarin jongeren wel wat ontspanningsmogelijkheden kunnen gebruiken.”

Wat mogen de studenten verwachten?
Tijdens het online gametoernooi nemen de Leuvense studentenverenigingen het tegen elkaar op in vier verschillende games. De eerste game die uiteraard niet mag ontbreken in het OH Leuven esports-toernooi is FIFA21. De studenten spelen dit voetbalgame individueel. De andere games zijn Rocket League (3v3), League of Legends (5v5) en Mario Kart 8 Deluxe (individueel).

Tijdens verschillende kwalificatietoernooien stoten de beste gamers uiteindelijk door naar de grote finale. In die finale, die we live streamen, strijden de studenten voor de titel van ‘Beste Leuvense esports-vereniging 2021’. De studenten kunnen zowel individuele prijzen winnen als prijzen voor de studentenvereniging.

Data-competitie

Wie wint?
Er zijn maar liefst 23 studentenverenigingen die deelnemen aan het grote esports-toernooi. De studenten vertegenwoordigen hun vereniging door individueel punten te behalen. Die punten worden toegekend op basis van hun plaats binnen het toernooi. De vereniging met de meeste punten mag zich eindwinnaar noemen en sleept de titel in de wacht.

23-teams

De kwalificaties vinden plaats tijdens de paasvakantie. De finale met livestream vormt op 25 april de apotheose van het toernooi.