OHL Women blijft winnen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL Women blijft winnen

OHL tegen Brugge
De Leuvense vrouwen versloegen zaterdag Club YLA en pakken zo liefst dertien punten uit hun laatste vijf wedstrijden. Onzia en Vanzeir zorgden voor de Leuvense doelpunten. Dinsdagavond sluit OHL Women de reguliere competitie af op het veld van Charleroi. De Play-offs beginnen zaterdag al voor OHL, dat het dan opnieuw opneemt tegen Club YLA.

De thuisploeg startte goed aan de wedstrijd tegen Club YLA, maar het hoge percentage aan balbezit leverde aanvankelijk weinig op. Daar zat de te slordige passing in de eindzone voor veel tussen. Op defensief vlak klopte het wel als een bus. Net voor het halfuur knalde Onzia de Leuvense vrouwen op voorsprong. Het schot met links van de kapitein verdween hoog in de linkerhoek. De bezoekers dreigden slechts één keer in die eerste periode via een hoekschop kort voor de rust.

OHL scoort tegen Brugge

In de tweede periode liep het aanvallend een stuk beter bij OHL Women. Halfweg de tweede helft scoorde Vanzeir uit één van de doelkansen die de thuisploeg creëerde. Luna rondde een mooie, collectieve aanval af en stelde de Leuvense zege veilig. Na die 2-0 versierde OHL nog enkele kansjes, maar de efficiëntie ontbrak om de score verder uit te diepen.

OHL scoort tegen Brugge

“Een deugddoende overwinning”, klinkt het bij coach Coenraets na de 2-0 overwinning tegen de Brugse vrouwen. “We speelden defensief een perfecte wedstrijd, maar offensief wilden we het soms te graag. We gingen ook niet efficiënt genoeg om met ons hoge percentage aan balbezit. Ik ben wel blij dat we de wedstrijd heel goed controleerden, balbezit hielden en acherin amper iets weg gaven.”

Jimmy Coenraets

Dinsdagavond trekt OHL Women naar rode lantaarn Charleroi. Daar probeert het de reguliere competitie in schoonheid af te sluiten. Zaterdag volgt opnieuw een verplaatsing voor de Leuvense meisjes. Dan starten ze tegen Club YLA aan Play-off 1. Ze doen dat met veel vertrouwen, na de 13 op 15. “Ik moet de groep meer prijzen voor de goeie prestaties”, beseft Coenraets. “Ik leg de lat altijd heel hoog en de groep wil steeds meegaan in dat verhaal, maar we moeten ook realistisch blijven en dus zeer tevreden zijn met waar we nu al staan. We komen immers van heel ver. Het is nu een kwestie van fris aan de Play-offs te kunnen beginnen.”

OHL Vrouwen winnen tegen Brugge

OHL Women levert volgende week drie vrouwen af voor de Red Flames en maar liefst acht meisjes voor de U23. “Da’s best knap en een weerspiegeling van de goeie werking van onze club. Het bewijs ook dat we moeten blijven investeren in het jonge talent dat we lopen hebben en er daarnaast voor moeten zorgen dat de omkadering voldoende sterk is om de omgeving uitdagend te houden.”

OH Leuven: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Mertens, Onzia (79’ Swevers), Eurlings, Vanzeir, Cattoor (84’ Geers), Lameir (59’ Detruyer), Schryvers (79’ Corbeels), De Bondt.

In het filmpje hieronder kun je onder andere genieten van het prachtige doelpunt van Lenie Onzia: