Orgelpunt in reguliere competitie De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Orgelpunt in reguliere competitie

OHL Women tegen Charleroi
Met drie mooie doelpunten op het veld van Charleroi. Zo zette OHL Women dinsdagavond een punt achter de reguliere competitie. Een orgelpunt, zeg maar. De Leuvense vrouwen eindigen immers op een erg knappe gedeelde derde plaats. Zaterdag al beginnen ze aan hun campagne in Play-off 1.

OHL Women startte gretig aan de partij tegen Charleroi. Het wou absoluut de drie punten mee graaien om op gelijke hoogte te komen van Gent en de reguliere competitie af te sluiten op een derde plek. In het openingskwartier verzilverde Detruyer één van de vele Leuvense doelkansen. Kort voor de rust joeg Eurlings de bal heerlijk mooi in de winkelhaak.

Marie Detruyer scoort tegen Charleroi

Ondanks de 0-2 achterstand kroop Charleroi na de rust met elf achter de bal en kampeerde het rond de eigen zestienmeter. OHL monopoliseerde het leer en creëerde enkele goeie kansen. Pas in het slot diepte Tysiak de voorsprong van de bezoekers verder uit. Amber trof raak op aangeven van de scherp ingevallen Geers.

Amber Tysiak scoort tegen Charleroi

“Opdracht volbracht”, luidt het bij de Leuvense coach na de 0-3 zege tegen de Karolo’s. “We hebben gedaan wat we moesten doen. We slikten geen doelpunt, gaven geen kansen weg en domineerden de hele wedstrijd tegen het lage blok van Charleroi. Het was belangrijk om zo snel mogelijk te scoren en dan de wedstrijd uit te spelen. Een zeer aanwezige en sterke Detruyer had die boodschap goed begrepen”, glimlacht Coenraets.

“We eindigen de reguliere competitie op een gedeelde derde plaats met Gent. Voor aanvang van de competitie zouden we getekend hebben voor dat eindresultaat. Er wachten ons nu acht finales in de play-offs. We zullen telkens opnieuw de perfecte match moeten spelen om die sterke tegenstanders het vuur aan de schenen te kunnen leggen.”

OHL Women Jimmy Coenraets

De Leuvense vrouwen werken vanaf donderdag in functie van de partij van zaterdag tegen Club YLA. In die openingsmatch van de play-offs willen ze meteen proberen om de vierde plaats al wat veiliger te stellen. “Het wordt vooral kijken naar de vermoeidheid van de speelsters, na een zware week”, beseft Coenraets. “Ik ben overigens heel tevreden over de hele groep. De vrouwen die dinsdag invielen, wisten het niveau meteen op te pikken en toonden zich een meerwaarde.”

OHL Women: Lammertijn, Kees, Tysiak, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Detruyer.

In de video hieronder vind je de drie knappe Leuvense doelpunten terug: