Brys: “Tevreden ondanks slecht resultaat” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Tevreden ondanks slecht resultaat”

Thomas Henry 1
OH Leuven oefende woensdagmiddag tegen Lierse Kempenzonen. De Pallieters wonnen die oefenpot met 1-3. Sowah bracht de Leuvenaars kort voor de rust langszij, nadat Janssen op het halfuur Thamsatchanan te grazen had genomen met een botsende bal. Kort na de rust straften Vermeiren en Janssen fouten achterin genadeloos af.

Op het kwartier kwam Henry een schoenmaat te kort om een voorzet van Vekemans binnen te schuiven. Het doelpunt viel aan de overkant: rond het halfuur verraste Janssen doelman Thamsatchanan met een afstandsschot. Een handvol minuten voor de rust stak Mercier binnendoor voor Henry. De Leuvense topschutter zette iets te hard voor, waardoor Vekemans net niet kon binnenduwen. In de slotminuten van de eerste periode draaide Sowah de bal voorbij De Smet.

Sowah scoort tegen Lierse

Na de rust kregen een aantal jongeren hun kans van coach Brys. Twee fouten achterin zorgden ervoor dat Lierse Kempenzonen al erg vroeg in de tweede helft leidde met 1-3 via doelpunten van ex-OHL'er Vermeiren en Janssen. Gilis, Gillekens, Laes en Van Landschoot draafden het laatste halfuur op bij Lierse. Laes liet zich meteen opmerken en besloot nipt naast de kooi van Thamsatchanan. De thuisploeg antwoordde halfweg de tweede helft met een schot van Vekemans tegen de deklat. In het slot van de partij stond Thamsatchanan pal op een dubbele poging van Van Landschoot en op een schot van Samyn.  

Daan Vekemans

Ondanks de nederlaag tegen de club uit 1B toont coach Brys zich best tevreden over wat zijn team op de mat bracht, vooral dan in de eerste helft. De Antwerpenaar kijkt door het resultaat: “Die oefenpot betekende onze zesde training op drie dagen. Toch zag ik veel intensiteit, goesting en drive voor de rust. De jongens toonden zich zelfs overgemotiveerd om er iets van te maken. Zo liepen ze liefst acht keer buitenspel in die eerste periode. Ik zag ook een aantal dingen terug waarop we de afgelopen dagen hadden getraind.”

Marc Brys

Na de rust lieten een aantal sterkhouders hun plaats aan de jongeren. De tweede helft startte dramatisch met twee blunders achterin. “Dan wordt het moeilijk. Die jonge gasten beschikken nog niet over de maturiteit om het tij te doen keren. Zij hebben het sowieso al lastig tegen een ploeg uit 1B. De focus lag voor mij op de eerste helft. Maar het is altijd interessant om enkele Beloften aan het werk te zien. Je moet als coach dan wel wat realistisch blijven in je verwachtingen qua resultaat. De jongeren hebben kunnen proeven van het grote werk en weten nu waar ze nog te kort komen.”

In de video hieronder vind je de hoogtepunten terug van de oefenpot tegen Lierse Kempenzonen: