Tijd om te oogsten De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Tijd om te oogsten

Genk - OHL '20--'21
We naderen de laatste rechte lijn van de reguliere competitie. OH Leuven zal meer dan waarschijnlijk tot de laatste speeldag strijden om een ticket in de play-offs. Da’s sowieso een erg knappe prestatie van onze jongens. Maandag zakt KRC Genk af naar Den Dreef. De Genkies zitten weer op het juiste spoor na een mindere periode en kunnen nog op twee paarden wedden.
Lees meer...

- OH Leuven en KRC Genk geven elkaar maandag voor de tiende keer partij.
- Voor beide teams staat er straks heel wat op het spel. De Limburgers doen volop mee in de strijd om Play-off 1. Ook de manschappen van coach Brys willen wat graag nog voetballen na de reguliere competitie.
- De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Ondanks dat best knappe resultaat verlieten de Leuvenaars de Luminus Arena met behoorlijk wat frustraties.
- Met Tshimanga, Hubert, De Norre en Schrijvers zitten er aardig wat ex-Genkies in de kern bij OH Leuven.

Nog nooit slaagde OHL erin om de volle buit te pakken tegen Genk. Hoog tijd dus voor die eerste driepunter. In vijf van de vorige confrontaties trokken de Limburgers aan het langste eind. Vier keer sleepten de Leuvenaars één puntje uit de brand.

Op drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie moet KRC Genk nog vol aan de bak om een ticket voor Play-off 1 veilig te stellen. De Limburgers lijken net op tijd opnieuw wakker en pakten 7 op 9 na een heel erg slechte reeks. Opvallend: Genk kon in zijn laatste vijf uitwedstrijden slechts één keer winnen. Onuachu (25), Bongonda (12) en Ito (10) zorgden samen voor 47 van de 58 doelpunten. De Genkies kunnen nog op twee paarden wedden, want ze spelen later deze maand de bekerfinale tegen Standard.

Genk - OHL

Op de vorige speeldag kregen we al een voorproefje van die finale in de Croky Cup. Genk en Standard hielden elkaar in evenwicht in de Luminus Arena. Klauss opende kort na de rust de score. Kort daarop bracht Ito de Genkies langszij. De Japanner bracht de thuisploeg een dik kwartier voor affluiten zelfs op voorsprong. Muleka zorgde ervoor dat de Luikenaars toch met één punt konden afreizen naar de boorden van de Maas.

Op speeldag twee graaide OH Leuven één puntje mee op het veld van Genk. De thuisploeg dreigde in de eerste periode via Bongonda, Ito en Cuesta. Leuven antwoordde met goeie pogingen van Vekemans, Sowah en Mercier. Vroeg in de tweede periode mikte Bongonda in het zijnet, nadat Wouters al te makkelijk kon oprukken. Ito bracht de thuisploeg wat later dan toch op voorsprong.

Henry scoort tegen Genk

De Japanner gaf doelman Iversen geen schijn van een kans met een fantastisch schot. Vijf minuten voor affluiten, frommelde Henry in twee tijden de bal in doel na goed voorbereidend werk van Sowah. In de absolute slotfase smeekten de Leuvenaars om een strafschop na een fout op Myny, maar de scheidsrechter gaf geen krimp.

Strafschopfout op Myny

Op speeldag 16 van het seizoen 2015-2016 pakten de Limburgers de drie punten mee in het King Power at Den Dreef Stadion. Bij de Leuvenaars stond Ngawa tussen de krijtlijnen, bij Genk Tshimanga en Ndidi. Aan de rust leidden de bezoekers met 0-2, na doelpunten van Neeskens Kebano en Bailey. De Camargo zorgde kort na de pauze voor de 0-3 en de voor Asamoah ingevallen Cerigioni zette de eindcijfers op het bord.

OHL - Genk '15-'16

In het seizoen 2013-2014 liet Genk de Leuvenaars geen schijn van een kans. Aan Den Dreef kopte Ngolok, diep in de partij, de eerredder tegen de netten. Toen leidden de Genkies al met 0-4 na doelpunten van Vossen, Camus en twee keer Buffel. In de campagne 2012-2013 hielden de Leuvenaars één puntje thuis. Ibou zorgde er met een laat doelpunt van op de stip voor dat OHL met een goed resultaat de kleedkamers in kon.

OHL - Genk '13-'14

Ook in de campagne 2011-2012 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht op Den Dreef. Net voor de rust trof Vossen raak met een ver schot. Halfweg de tweede periode knikte Hayen binnen, op aangeven van Remacle.

KRC Genk: Vandevoordt, Arteaga, Ito, Heynen (44’ Oyen), Bongonda, Hrosovsky, Onuachu (85’ Dessers), Muñoz, Lucumi, Thorstvedt, Cuesta.