De Norre: “Maximaal gebruik maken van ruimte” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

De Norre: “Maximaal gebruik maken van ruimte”

Casper De Norre 1
Toen KRC Genk en OH Leuven elkaar bekampten in de heenronde, behoorde Casper De Norre nog tot het blauwe kamp. Ondertussen staan er 20 wedstrijden bij OH Leuven op de teller van de vleugelverdediger. Casper kijkt uiteraard uit naar de komst van de club waar hij in twee verschillende ambtstermijnen aan de slag was en de titel behaalde.
Lees meer...

- Van de vier ex-Genkies in de Leuvense kern wordt de wedstrijd tegen KRC Genk voor Casper De Norre misschien wel het meest speciaal.
- De vleugelverdediger zat begin dit seizoen nog in het andere kamp en kent dus heel wat volk bij Genk. Hij onderhoudt nog heel goeie contacten met Wouters, Heynen en Dessers.
- Casper verwacht zich aan een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die vol op zoek zullen gaan naar de drie punten.

“Natuurlijk is de wedstrijd van maandag wat speciaal voor mij. Logisch ook, want je speelt tegen heel wat jongens waarmee je toch anderhalf jaar de kleedkamer hebt gedeeld. Ik kijk er zeker naar uit”, zegt De Norre. Al relativeert hij dat wel meteen: “Het is zeker niet zo dat ik mij speciaal wil bewijzen of zo. Uiteindelijk zijn er ook in die match drie punten te verdienen, net zoals in elke andere match.”

Casper De Norre

Casper blikt met een goed gevoel terug op het anderhalve jaar dat hij zich een Genkie mocht noemen. Hij speelde er Champions en Europa League, won de landstitel en pakte ook de Supercup. Zowel op Anfield Road als in het Diego Armando Maradona Stadion pikte hij speelminuten mee. “Mooie momenten. Uiteraard is het jammer dat ik bij Genk nooit een titularisplaats kon claimen”, zegt De Norre. Hij speelde al bij Genk bij de jeugd. “Van de U12 tot de U16. Nadien trok ik naar Standard.”

Casper De Norre

De Norre ruilde in het tussenseizoen Genk in voor Leuven. Hij had daarbij één duidelijk doel voor ogen: opnieuw vaak spelen. En dat lukt heel aardig. In de laatste 18 wedstrijden miste hij slechts twee minuten. “Bij Genk kwam ik niet meer aan spelen toe en viel ik zelfs al eens naast de selectie. Dan moet je eerlijk zijn met jezelf en andere oorden opzoeken. Het heeft geen zin om dan te hopen of te wachten op een nieuwe coach die je eventueel wel speelkansen gunt.”

Ik kijk uit naar de komst van Genk, maar voel zeker niet de behoefte om mij extra te bewijzen tegen mijn ex-club. Casper De Norre

Op de tweede speeldag pakte OH Leuven één puntje mee in de Luminus Arena. De Norre zat in die partij 90 minuten lang gekluisterd op de Genkse bank. “OHL maakte het Genk best lastig en counterde enkele keren heel gevat in de omschakeling enkele keren goed te counteren.” Ito bracht de Genkies kort na de rust op voorsprong met een klasseflits en Henry lukte diep in de tweede helft de gelijkmaker.

Strafschopfout op Myny

En dan was er de niet gefloten strafschop op de net ingevallen Myny. “Ik vond dat een duidelijke strafschop”, geeft De Norre toe. “Na de partij hebben we daar in het Genkse kamp niet echt meer over gepraat. Maar iedereen besefte uiteraard wel dat we erg goed waren weggekomen in die fase.”

Man in vorm Ito opvangen, dat wordt maandag één van de taken van De Norre. “Da’s hard werken, hé”, grijnst Casper. “Als vleugelverdediger dien je uiteraard in de eerste plaats je verdedigende werk op te knappen. Maar ik ben iemand die van nature aanvallend is ingesteld. Ik zal dus zeker proberen om ook op offensief vlak mijn steentje bij te dragen en Ito ook eens achter mij te laten lopen”, zegt de man die op de vorige speeldag nog scoorde op Mechelen en ondertussen al aan vier assists zit.

Casper De Norre

Zowel Genk als OHL hebben maandag relatief weinig aan een gelijkspel. De Genkies moeten absoluut punten pakken in de strijd om één van de vier tickets in Play-off 1. De Leuvenaars willen wat graag hun knappe seizoen verlengen met enkele weken. De Norre verwacht dan ook een open wedstrijd tussen twee ploegen die willen voetballen. “Genk zal wellicht wat meer de bal opeisen. Da’s nu eenmaal het voetbal waar coach van den Brom voor staat. Wij zullen maximaal gebruik proberen te maken van de ruimte om gepast om te schakelen.”

Casper De Norre

De Leuvenaars spelen maandag, voor het eerst dit seizoen, al om 13u30. “Da’s niet zo fijn. Sommige jongens kunnen daar beter mee om dan andere. Het is wat kiezen tussen een ontbijt of een pastamaaltijd voor aanvang van de match. Ik ben zelf iemand die graag ontbijt. Da’s voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag. Maandag staat er dus een soort van brunch op mijn programma. Sinds vrijdag trainen we telkens om 13u30, om wat in dat stramien te raken. Of dat helpt om goed te presteren, weten we maandagmiddag.”