Goeie start play-offs De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie start play-offs

OHL Women - Club YLA
OHL Women won zaterdag op de eerste speeldag in Play-off 1. Een doelpunt van Detruyer volstond om Club YLA in eigen huis te kloppen. Door die overwinning behoudt OHL de gedeelde derde plaats met Gent en diept het de kloof met de Brugse vrouwen uit tot zeven punten. Goed nieuws ook van over de plas: het vrouwenteam van Leicester City komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau.

De partij tussen nummer vier en vijf in de reguliere competitie startte evenwichtig. De bezoekers namen vrij snel de bovenhand, speelden de bal geduldig rond en trachtten de ruimte in de rug van de Brugse defensie te benutten. Dat lukte een eerste keer wanneer Janssens de bal scherp voor doel bracht in de zestien, maar er was niemand gevolgd om af te werken. Nog in de eerste helft kopte Tysiak naast op een Leuvense vrijschop. OHL Women kon vóór de rust de dominantie niet omzetten in doelpunten.

De Leuvense vrouwen, met de wind in de rug, startten sterk aan de tweede periode. Dat resulteerde opnieuw in enkele kansen. Een zeer bedrijvige Detruyer kopte nog voor het uur binnen op aangeven van Janssens. Meteen het tweede doelpunt in evenveel wedstrijden voor Detruyer. Na die 0-1 speelde Brugge wat hoger en dreigde het enkele keren, zonder daarbij doelvrouw Van Den Bergh in verlegenheid te brengen. De beste kansen bleven voor OHL Women via Eurlings, Vanzeir en Detruyer. Een pegel van Cattoor spatte nog uiteen op de deklat.

Detruyer scoort tegen Club YLA

“Niet evident om drie punten te rapen op het veld van Club YLA”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Zowel voetbaltechnisch als in de duels toonden we ons sterk. We slikten geen tegendoelpunt en da’s uiteraard goed. Vaker tot scoren komen, blijft ons werkpunt. Na de match heerste in de groep het gevoel dat we deze wedstrijd sneller in de plooi hadden moeten doen vallen.”

Jimmy Coenraets

Een knappe start dus van de play-offs voor OHL Women. De Leuvense vrouwen staan nu heel stevig op die vierde plaats en tellen zeven punten voorsprong op Club YLA. Nu volgt er een international break. OHL levert heel wat speelsters af aan zowel de Red Flames als de U23. “Hopelijk keren de vrouwen terug zonder blessures en kunnen we vol aan de bak tegen RSC Anderlecht.”

OHL Women viert

Niet alleen OHL Women rijgt de overwinningen aan elkaar. Dat doet ook het vrouwenteam van Leicester City. De flying Foxes versloegen zondag London City Lionesses met 2-0 en komen volgend seizoen uit in de Barclay’s FA Women’s Super League. Da’s meteen een primeur, want nog nooit voetbalden de vrouwen van Leicester City op het allerhoogste niveau. Het vrouwenteam van Leicester won vijftien van zijn achttien wedstrijden in de competitie en scoorde daarin liefst 50 keer.

Leicester Women Champions

OHL Women: Van Den Bergh, Kees (46’ Swevers), Tysiak, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Detruyer (77’ Schryvers ), De Bondt.