Iets meer verdiend op basis van goeie 2de helft De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Iets meer verdiend op basis van goeie 2de helft

Siebe Schrijvers vs. Genk 1
Leuven weet weer wat verliezen is. In de openingsminuten van de wedstrijd klom Genk op voorsprong via een harde knal van Thorstvedt. Met een vrijschop van Mercier kwamen de Leuvenaars een kwartier voor affluiten op gelijke hoogte. De Leuvense vreugde bleek van korte duur, want Bongonda en Onuachu zetten de scheve situatie nog recht. In blessuretijd pikte Henry nog zijn doelpuntje mee.

Ito zorgde voor de eerste opwinding in de partij. De Japanner besloot na een handvol minuten in het zijnet. Enkele minuten later was het wel raak voor de Genkies: Thorstvedt knalde de bal hoog in doel na een knappe ren van Bongonda. Op het kwartier volgde het Leuvense antwoord: Vandevoordt bokste weg op een poging van dichtbij van Vlietinck. Halfweg de eerste periode probeerde Heynen doelman Romo te verrassen met een ver schot. De Venezolaan pakte in twee tijden.

Rafael Romo vs. Genk

Tien minuten voor de rust kwam OHL goed weg toen een pegel van Bongonda uiteenspatte tegen de paal. Een handvol minuten later zagen we een goeie combinatie tussen Bongonda en Ito, Romo bokste weg op de poging van de Japanner. Kort voor de rust waagde Sowah zijn kans van ver. Meteen daarop testte Malinov de vuisten van doelman Vandevoordt met een hard schot randje zestien.

Kamal Sowah vs. Genk

De thuisploeg startte een stuk sterker aan de tweede periode. In de openingsminuten van die tweede helft probeerde Sowah het van ver. Het schot van Kamal miste richting. Op het uur mikte de Ghanees naar de korte hoek, maar trof het zijnet. Brys bracht kort daarop Tamari voor Malinov. Halfweg de tweede helft stak Genk nog eens de neus aan het venster. Onuachu besloot in de zestien voorlangs.

Een kwartier voor het verstrijken van de reguliere speeltijd draaide Mercier een vrijschop voorbij de verbouwereerde Vandevoordt. Vijf minuten later was OHL zelfs dicht bij de 2-1: Schrijvers zette voor, De Norre verlengde en Henry zag zijn schot via doelman en deklat in hoekschop gaan. Het doelpunt viel even later aan de overkant. Bongonda omspeelde Romo en legde vanuit een vrij schuine hoek toch nog binnen.

Xavier Mercier vs. Genk

 Wat later nam Onuachu alle twijfel weg met een derde Genks doelpunt. De thuisploeg gaf niet op. Henry vond in het slot van de partij nog de benen van Vandevoordt op zijn weg naar doel. Aan de overkant onderscheidde Romo zich op een poging van Bongonda. In blessuretijd legde Henry de eindstand vast.

Zaterdagmiddag trekt OH Leuven naar Jan Breydel. Daar speelt het om 16u15 tegen Cercle Brugge.