Charaï: “Wedstrijd met twee gezichten” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Charaï: “Wedstrijd met twee gezichten”

Issame Charaï 1
Na een mindere eerste helft herpakte OH Leuven zich na de rust tegen KRC Genk. Via Mercier kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Doelman Vandevoordt hield Henry met een fantastische redding van de 2-1. Aan de overkant scoorden de Genkies twee keer in de omschakeling. Henry pikte in blessuretijd alsnog zijn doelpuntje mee. De Leuvenaars moeten na deze nederlaag vol aan de bak tegen Cercle Brugge en Waasland-Beveren.
Lees meer...

- De wind speelde zondagmiddag een belangrijke rol in de partij tussen OH Leuven en KRC Genk.
- Da’s één van de redenen dat we een wedstrijd kregen met twee gezichten. Vóór de rust disten de Genkies heel knap voetbal op. Na de pauze nam OHL het heft in handen.
- Op het moment dat OHL op weg leek naar de overwinning, slikte het twee doelpunten in de omschakeling.
- Er resten de Leuvenaars nog twee wedstrijden in de reguliere competitie. Daarin moeten ze minstens 4 op 6 halen tegen degradatiekandidaten Cercle Brugge en Waasland-Beveren om alsnog een ticket voor Play-off 2 uit de brand te slepen.

In de eerste periode bracht Genk wervelend voetbal op de mat van het King Power at Den Dreef Stadion. De Leuvenaars mochten wat blij zijn dat ze slechts met 0-1 de pauze in doken. Issame Charaï, die zondag de honneurs waarnam omdat coach Marc Brys geschorst moest toekijken in de tribune, legt uit. “Twee zaken speelden mee in die eerste helft. In de eerste plaats de wind die ons letterlijk achteruit blies. We startten aan de partij met een erg offensieve ploeg en met de intentie om druk naar voor te zetten. Door de wind kregen we de bal moeilijk voorin en onbewust gingen we dan wat veiligheid inbouwen en wat meer inzakken.”

Issame Charaï

Niet alleen de wind blies OHL weg, ook het bij momenten erg frivole voetbal van de Limburgers. Bongonda lag met een knappe rush aan de basis van het vroege tegendoelpunt. “Zowel Heynen als Hrosovsky kregen te veel ruimte om de Genkse opbouw te verzorgen. Laat dat nu net twee jongens zijn die dat erg goed kunnen”, haalt Charaï de tweede reden aan waarom de thuisploeg het zo lastig had in de eerste helft. “We lieten na om hoger druk te zetten en hadden ook beter moeten doordekken.”

Issame Charaï

Na de rust kregen we een heel ander spelbeeld. De Leuvenaars zetten nu wel hoger druk waardoor Genk plots veel minder vaak in balbezit kwam. Stelselmatig groeide OHL en het leek in de slotfase op en over de Genkies te zullen walsen. Eerst bracht Mercier zijn team op gelijke hoogte met een vrijschop. Kort daarop had Henry de 2-1 aan de voet, maar doelman Vandevoordt schudde een fantastische redding uit zijn mouw. “Het kantelmoment van de wedstrijd”, zucht Charaï. “Scoorden we in die fase, dan denk ik dat we de drie punten hadden gepakt. Dan hadden we op de counter kunnen speculeren, gesteund door de wind in de rug.”

Die fantastische redding van Vandevoordt op de poging van Henry vormt het kantelpunt in de partij. Issame Charaï

Nu gebeurde net het omgekeerde. Genk scoorde kort op die Leuvense kans twee keer in de omschakeling. “Het eerste van die twee tegendoelpunten was absoluut te vermijden”, geeft Charaï toe. “Ondanks die 1-3 achterstand bleven de jongens er toch voor vechten. Da’s knap. We lukten nog wel de aansluitingstreffer, opnieuw op een standaardsituatie. Spijtig dat we uiteindelijk niets raapten en proficiat aan KRC Genk met de overwinning”, aldus Charaï.

Issame Charaï

Door die nederlaag tegen de Limburgers moet OH Leuven vol aan de bak in zijn twee resterende wedstrijden in de reguliere competitie. Beslist geen hapklare brokken, want zowel Cercle Brugge als Waasland-Beveren vechten voor het behoud. Twee teams ook die afgelopen weekend de drie punten pakten. “We proberen die twee wedstrijden te winnen en dan zitten we in Play-off 2. Nu eerst de partij tegen Cercle Brugge goed voorbereiden”, wil Charaï nog niet te ver vooruitkijken.   

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd tussen OHL en Genk: