Hubert: “Goeie reactie onthouden na moeilijke eerste helft” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Hubert: “Goeie reactie onthouden na moeilijke eerste helft”

David Hubert 1
Ontgoocheling uiteraard bij David Hubert na de 2-3 nederlaag tegen ‘zijn’ KRC Genk. De defensieve middenvelder won tien jaar geleden als kapitein de landstitel met de Genkies. Net op het moment dat OH Leuven op weg leek om de wedstrijd te doen kantelen, slikte het twee vermijdbare doelpunten. Hubert focust vooral op de goeie tweede helft en wil die meenemen naar de laatste twee wedstrijden in de reguliere competitie.
Lees meer...

- OH Leuven liet maandag na om een gouden zaak te doen met het oog op de play-offs.
- Na de rust kwamen de Leuvenaars langszij en leken ze misschien zelfs op weg naar de volle buit.
- David Hubert baalt na de 2-3 nederlaag tegen zijn ex-club, maar wil vooral de goeie tweede helft onthouden en dat goed gevoel meenemen naar de wedstrijden tegen Cercle Brugge en Waasland-Beveren.

“We begonnen eerder laag aan de wedstrijd omdat we niet te veel ruimte wilden laten in onze rug met de snelle aanvallers van Genk. De wind die in ons nadeel blies in de eerste helft, speelde zeker ook een rol”, zegt Hubert. “Genk pakte uit met heel veel beweging en een aantal goeie individuele acties. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan Bongonda die met zo’n actie aan de basis lag van het eerste doelpunt.”

David Hubert

Na dat vroege tegendoelpunt drukten de bezoekers door. “We lieten de spelbepalende verdedigers bij Genk te veel ruimte in die eerste helft. We wilden ook al te vaak te snel die laatste bal geven. Zo krijg je uiteraard geen balvastheid in het team en zakt het vertrouwen wat weg. Dat maakt dat we achter de feiten aanliepen.” De Leuvenaars mochten al bij al blij zijn dat ze de rust haalden met een kleine achterstand.

Tijdens de rust staken spelers en technische staf de koppen bij elkaar en in de tweede periode liep het een stuk beter. “Genk kwam niet meer in zijn spel. Wij toonden ons een stuk agressiever en lieten de juiste mensen aan de bal. We speelden ook een stuk juister en zuiverder. Daardoor tankten we vertrouwen en kwamen we verdiend op gelijke hoogte met die vrijschop van Mercier. Op dat moment hadden we de wedstrijd echt in handen. Die redding van Vandevoordt op de poging van Henry is voor mij het kantelpunt in de partij.”

David Hubert

Het doelpunt viel aan de overkant. De Genkies scoorden zelfs twee keer in korte tijd en beslisten zo de partij in hun voordeel. “Bij het tweede tegendoelpunt stonden we gewoon niet goed. Daar moeten we eerlijk in zijn”, geeft Hubert grif toe. “Er gingen een paar fouten vooraf aan die 1-2. We verloren eerst het duel, die tweede bal en de lopende speler werden vervolgens niet opgepikt en we kwamen ook iets te snel uit. Jammer, want ik vond ons in die fase van de wedstrijd echt de betere ploeg. Dat derde tegendoelpunt viel iets te snel en ook in die fase stonden we niet goed.”

David Hubert

Geen 2-1 dus, maar wel 1-3. Van een serieuze opdoffer gesproken. En toch gaven de Leuvenaars niet op. “De aansluitingstreffer van Henry viel helaas iets te laat. We moeten vooral onze goeie reactie onthouden na die moeilijke eerste helft. We pakten de wedstrijd echt over en gaven alles tot de laatste snik. Dat dienen we mee te nemen naar de laatste twee wedstrijden in de reguliere competitie.”

Ook al ken ik geen enkele speler meer bij Genk, toch blijft het een speciale match voor mij. Ik heb er tien jaar van mijn leven doorgebracht. David Hubert

“We hadden een gouden zaak kunnen doen in het klassement en met het oog op de play-offs”, beseft Hubert maar al te goed. “Nu zullen we vol aan de bak moeten tegen Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Het is zaak om lessen te trekken uit deze nederlaag, de pagina om te draaien en zaterdag drie punten proberen te pakken op Jan Breydel.”

Voor Hubert zelf was het wat zoeken geblazen in de aanvangsfase van de wedstrijd tegen zijn ex-team. David miste door schorsing de wedstrijd op Malinwa. Door een vrij voetbalweekend vóór en na die match tegen de Kakkers bleef hij dus wel even verstoken van competitievoetbal. “Ik lag uiteraard niet echt stil en speelde in enkele oefenwedstrijden. Maar je moet er toch altijd weer wat inkomen. Ondertussen ben ik oud en wijs genoeg om dat ritme terug op te pikken.”

Hubert vs. KAS Eupen

 Het verlengstuk op het veld van coach Marc Brys moest het maandagmiddag doen zonder de steun van de Antwerpenaar op de bank. “Onze coach bereidt, samen met zijn assistenten, elke wedstrijd zeer goed voor. We wisten perfect wat er ons te doen stond. Indien er dan toch moest worden bijgestuurd tijdens de match kon de coach daarvoor rekenen op zijn assistenten. Die kennen hem door en door. Zij vulden dat dan ook perfect in. Het moet voor de coach wel erg frustrerend geweest zijn om geen directe impact te kunnen uitoefenen via zijn coaching.”