Onderuit tegen tien man De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Onderuit tegen tien man

Thomas Henry vs Cercle
Tweede nederlaag op rij voor OH Leuven in een handvol dagen. Kort voor de rust bracht Ugbo de Bruggelingen op voorsprong. De Vereniging speelde op dat moment al met tien man, na de uitsluiting van Hoggas. Ugbo verdubbelde tien minuten na de rust de voorsprong van Cercle Brugge en besliste daar de wedstrijd. Taravel zorgde in het slotkwartier voor de 3-0 eindstand.

De thuisploeg startte furieus aan de partij en de Leuvenaars moesten helemaal terug in die aanvangsfase. Romo liet zich in de openingsminuten bijna verrassen bij het uittrappen door de opzittende Ugbo. De Venezolaan pakte enkele minuten later wel uit met een knappe redding. Na dik 10 minuten ging de Brugse storm wat liggen, maar het gevaar bleef wel komen van de Bruggelingen via Pavlovic, Deman en Van der Bruggen. Halfweg de eerste periode dan toch eens de bezoekers: Henry kapte zijn rechtstreekse tegenstander goed uit maar zag vervolgens zijn schot in hoekschop afwijken.

Thomas Henry vs Cercle

 Op het halfuur moest de Vereniging het met een mannetje minder rooien. Hoggas kreeg, op aangeven van de VAR, rood na een duel met Asante. Meteen daarop stiftte Henry de bal net te hoog, waardoor de uitgekomen Didillon met de schrik vrijkwam. Enkele minuten voor de rust speelde Ugbo de Leuvense verdediging helemaal zoek en zette vervolgens Cercle op voorsprong. Met die 1-0 ging Cercle rusten en ‘I am still standing’ van Elton John klonk toepasselijk uit de luidsprekers op Jan Breydel.

OH Leuven vs Cercle

 

Na de rust verving Thamsatchanan de geblesseerde Romo. Ook Schrijvers maakte zijn opwachting. De Limburger kwam voor Asante. Tien minuten na de pauze verdubbelde Ugbo de voorsprong voor de thuisploeg. Een kwartier voor het einde moest Thamsatchanan zich opnieuw omdraaien. Taravel gaf de Thaise doelman geen kans na een hoekschop van Velkovski. Aguemon, die op Malinwa al één minuutje had meegepikt na veel blessureleed, kreeg in het tweede deel van de tweede periode nog wat speelminuten van coach Brys.

Volgende week zondag sluit OH Leuven de reguliere competitie af tegen Waasland-Beveren.