Brys: “Slecht einde mag spraakmakend seizoen niet overschaduwen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Slecht einde mag spraakmakend seizoen niet overschaduwen”

Marc Brys 1
Het seizoen zit erop voor OH Leuven na de 1-2 thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren. Toen de net ingevallen Schrijvers kort na de rust de thuisploeg langszij bracht met een heel knap schot, leken de Leuvenaars op en over de Waaslanders te zullen walsen. Henry kon wat later net niet binnenkoppen en dat deed Verstraete aan de overkant wel. Euforie bij de Waaslanders, tristesse bij OHL.
Lees meer...

- OH Leuven sloot zondag in eigen huis een erg goed seizoen af met een valse noot.
- De Leuvenaars missen Play-off 2 door een slechte slotreeks van 2 op 15 en drie nederlagen op een rij.
- Zowel fysiek als mentaal bleek het bobijntje af de voorbije weken. Toch komt het niet halen van de play-offs hard aan in de Leuvense spelersgroep.
- Wat rest zijn enkele trainingsweken zonder doel en wat oefenwedstrijden om het ritme te breken.

Geen Jemelka tegen Waasland-Beveren. De Tsjech viel vrijdag op training uit bij een pasvorm. “Hij trapte een cross en er schoot iets in zijn steunbeen”, legt Marc Brys uit die voor Ouedraogo koos als vervanger. De Leuvenaars startten gretig en scherp aan de partij en drukten de bezoekers terug op eigen helft. “In de eerste periode brachten we goed en gevarieerd voetbal op de mat. We creëerden een overtal in het centrum en op onze rechterflank. We lieten wel een paar keer na om met een snelle flankwissel gebruik te maken van de ruimte”, zegt Brys.

Marc Brys

Dat goeie voetbal resulteerde in een handvol kansen voor de rust. Toch waren het de Waaslanders die met een voorsprong de kleedkamers opzochten. “Dat doelpunt van Waasland-Beveren op het halfuur viel wat uit de lucht. Een vermijdbaar doelpunt overigens omdat Verstraete te makkelijk wegdraaide van Sowah. We verdedigden in die fase met vier tegen twee. Een doelpunt vergelijkbaar met dat op Cercle Brugge van Ugbo. Uiteraard kregen we daar een eerste opdoffer te verwerken.”

Marc Brys

Brys greep in tijdens de rust en wisselde Malinov voor de meer aanvallend ingestelde Schrijvers. Siebe dankte meteen voor het vertrouwen met de gelijkmaker na zowat anderhalve minuut. “Een prachtig doelpunt. Op dat moment voelde je dat de flow terug in het team kwam. We creëerden nadien enkele goeie kansen. Ik denk dan vooral aan de kopbal van Henry op aangeven van Mercier. Het doelpunt viel, net als in onze thuiswedstrijd tegen Genk, aan de overkant. Opnieuw een vermijdbaar doelpunt, opnieuw een opdoffer. Nadien bleven de jongens er wel voor vechten, maar ging het allemaal een pak stroever. Je merkte toen al dat de partij eigenlijk gelopen was.”

Dit komt hard aan. Ik vind nog altijd dat wij het verdienden om Play-off 2 te spelen. Marc Brys

 Met deze nederlaag sluit OH Leuven een erg knap seizoen in mineur af met een 2 op 15. Was het bobijntje dan toch wat af na een lang en slopend seizoen? “De fysieke paraatheid vertoonde minder pieken dan in de aanvangsfase van deze campagne. In een aantal wedstrijden speel je natuurlijk wat lager en dan kom je uiteraard niet aan hetzelfde aantal meters dan wanneer je vrank en vrij speelt. We hebben, door de vele blessures, vaak met dezelfde spelers gevoetbald. Dat heeft zowel op mentaal als op fysiek vlak zijn repercussies. Vergeet toch niet dat wij lang hebben toegeleefd naar begin augustus. Die partij tegen Beerschot was voor ons, tot twee dagen voor de aftrap, een levensbelangrijke wedstrijd.” 

Marc Brys

De Leuvense coach baalt uiteraard dat het seizoen er plots opzit. Al traint de spelersgroep de volgende weken gewoon door. Weliswaar zonder echt doel. “Ik vind ook nu nog dat we het verdienden om Play-off 2 te spelen. We zijn er niet bij en da’s hard. Dat merk je ook in de groep. Dit moeten we als team incasseren. Spijtig dat we zo’n goed en zelfs spraakmakend seizoen op deze manier afsluiten. Maar dat slechte einde mag onze knappe campagne uiteraard niet wegvlakken. Ik denk sowieso met een heel goed gevoel terug aan het afgelopen seizoen.”

In de video hieronder vind je onder andere het knappe doelpunt van Schrijvers terug: