Laatste compensatie abonnees gestort De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Laatste compensatie abonnees gestort

OH Leuven - Zulte Waregem
De club stortte deze week de laatste compensaties van het seizoen voor abonnees. Zij kunnen het saldo op hun cashless kaart gebruiken in de fysieke fanshop.

Door de coronacrisis misten de fans heel wat wedstrijden. De club compenseert abonnees door per gemiste wedstrijd 5% van de abonnementswaarde terug te storten op hun cashless kaart. Dit is het abonnement dat ze dit seizoen kochten.

De compensaties van het hele seizoen 2020-2021 zijn deze week gestort. Zo heeft elke abonnee ontvangen waar hij/zij recht op heeft.

Business klanten ontvangen hun compensatie op hun drankkaart. Heeft jouw bedrijf deze drankkaart nog niet? Dan zorgt de club ervoor dat de kaart bij de juiste persoon terecht komt bij de eerste wedstrijd waarbij we opnieuw business klanten mogen ontvangen.

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Het saldo dat op de cashless kaart staat, kun je vanaf nu gebruiken in de fysieke fanshop. Zo kun je meteen een shirt of sjaal betalen met je cashless kaart.

Je kunt het saldo ook gebruiken om je nieuwe abonnement voor het seizoen 2021-2022 aan te schaffen. Je zal dit wel enkel kunnen bij de fysieke abonnementenverkoop.

Online is het niet mogelijk om je abonnement of fanshopitems te betalen.


HOE KAN IK MIJN SALDO BEKIJKEN?

Er zijn drie mogelijkheden om je saldo te checken:

De StarNet cashless app
1. Download de StarNet Cashless app in de App Store of in de Play Store.
2. Selecteer OHL in de beschikbare events.
3. Maak je account aan en registreer je cashless kaart of abonnement door de negencijferige code in te geven. Deze code begint met 07 en staat op de voorkant van je cashless kaart of abonnement.
4. Raadpleeg je saldo door ‘Balance’ of ‘Saldo’ te selecteren.


Online cashlessplatform
1. Surf naar cashless.ohl.be/nl/home en scroll naar beneden.
2. Geef de negencijferige code van je cashless kaart of abonnement in. Deze code begint met 07 en staat op de voorkant van je cashless kaart of abonnement.
3. Raadpleeg je saldo door ‘Saldo raadplegen’ te selecteren.


Online ticketingplatform
1. Surf naar ohl.tickethour.com en selecteer ‘Cashless’.
2. Geef de negencijferige code van je cashless kaart of abonnement in. Deze code begint met 07 en staat op de voorkant van je cashless kaart of abonnement.
3. Raadpleeg je saldo door ‘Saldo kaart’ of ‘Check Balance’ te selecteren.

Kaartnummer-abo

Kun je jouw storting niet zien, of heb je nog vragen? Contacteer ons dan via ticketing@ohl.be.