Comeback Schuermans in gewonnen oefenmatch tegen Lommel De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Comeback Schuermans in gewonnen oefenmatch tegen Lommel

Kenneth Schuermans 1
OH Leuven won woensdagmiddag een oefenpot tegen Lommel met 3-1. Twee keer Schrijvers en één keer Aguemon zorgden voor de Leuvense doelpunten. Belghali scoorde voor de Limburgers. Schuermans maakte zijn rentree nadat hij op de eerste speeldag uitviel met een zware blessure. Kenneth speelde 45 minuten tegen de club uit 1B.

De partij startte uitstekend voor de thuisploeg. Aguemon zette in de openingsminuten goed voor vanop rechts en Schrijvers duwde binnen aan de tweede paal. De bezoekers antwoordden via een schot van Lemoine van dichtbij, Thamsatchanan stond pal. In het slotkwartier dreigde OHL langs Mercier en Henry. Het schot van de Leuvense kapitein zeilde voorlangs. De poging van Thomas ging rakelings naast. Net voor de pauze liet Thamsatchanan zich nog eens positief opmerken op een knal van de Costa Ricaan Ugalde.

Siebe Schrijvers

De erg bedrijvige Zaroury testte in het openingskwartier van de tweede periode tot twee keer toe de handschoenen van Thamsatchanan. Tussenin probeerde Tshimanga het van buiten de zestienmeter. Het schot van Tshimi klom iets te snel. Een kwartier voor affluiten, vergreep Lemoine zich in de zestien aan Allemeersch. Aguemon zette de elfmeter om en verdubbelde zo de Leuvense voorsprong. Enkele minuten later lukte Belghali de aansluitingstreffer met een overhoeks schot. Schrijvers zette kort voor affluiten de 3-1 eindstand op het bord.

Yanick Aguemon

“Heel erg fijn om Schuermans opnieuw aan het werk te zien. Aguemon hield het 75 minuten uit. Da’s langer dan we verwachtten”, zegt coach Marc Brys na de wedstrijd tegen Lommel. “Thamsatchanan stond 90 minuten in doel, terwijl Ravet bij de Beloften aan de slag blijft. Ik zag veel engagement van mijn spelers in een partij aan een vrij hoog tempo. Lommel telt aardig wat Brazilianen die over veel voetballend vermogen beschikken. Dit was een goeie oefenpot in een wat lege periode waarin je niet traint met een echt doel voor ogen.”

Team Brys

Volgende week oefent OH Leuven tegen Charleroi. Die oefenwedstrijden vormen een goeie gelegenheid om het patroon van de trainingen wat te doorbreken. “We werken op training vooral op het duurvermogen, op de basis ook. Het heeft nu geen zin om op explosiviteit of snelheid te trainen. De jongens die sukkelen met blessures werken twee keer per dag aan hun terugkeer. Da’s altijd beter dan thuis oefeningen afwerken.”