OH Leuven Women springt naar tweede plaats De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven Women springt naar tweede plaats

Luna Vanzeir 1
Het gaat OH Leuven Women voor de wind in de Play-offs. De Leuvense vrouwen wonnen zaterdag met 1-3 op het veld van ploeg in vorm Gent en staan na drie speeldagen op een erg knappe tweede plaats. Detruyer en Vanzeir in de eerste helft en Cattoor na de rust tekenden voor de Leuvense doelpunten.

Coach Coenraets recupereerde zaterdag Kees en Eurlings. Hij beschikte, op Lameir en Schryvers na, over een fitte kern voor de verplaatsing naar Gent. De wedstrijd startte met verticaal voetbal bij beide ploegen. Zowel Gent als Leuven speelden aan een hoge intensiteit en dachten vooral vooruit. De thuisploeg dreigde in de aanvangsfase via Lakeesha, maar Van den Bergh stond pal. Rond het kwartier pakte OHL over.

Detruyer miste eerst nog wat scherpte om af te werken. Net voor het halfuur zette Marie de bezoeksters dan toch op voorsprong. Vanzeir zorgde met een heerlijke dribbel en een pas achteruit voor het knappe voorbereidende werk. Enkele minuten later ging een erg bedrijvige Vanzeir tegen de grond in de zestien. Luna zette die elfmeter zelf om. Achterin gaf Leuven zo goed als niets weg. Swevers, centraal in de defensie, speelde een sterke partij. Net als Tysiak en Kees trouwens.

Marie Detruyer

Geen Onzia meer aan de start van de tweede periode. De Leuvense kapitein viel uit met een voetblessure en moest toekijken langs de kant. De voor Onzia ingevallen Eurlings kreeg al snel een erg goeie kans, maar ze mikte hoog over. Net voorbij het uur profiteerde Vande Velde van een moment van onoplettendheid bij de Leuvense vrouwen om de aansluitingstreffer te maken. De jarige Cattoor zorgde een goed kwartier voor affluiten voor het bevrijdende derde doelpunt.

Cattoor

“We speelden met het mes tussen de tanden”, zegt coach Jimmy Coenraets na de 1-3 overwinning tegen zijn ex-ploeg. “Elk duel gingen we aan, zowel voor de eerste als voor de tweede bal. Het ging er soms hard aan toe, maar onze jonkies hielden knap stand. Met Cattoor, Detruyer en Swevers stonden liefst drie meisjes uit 2004 aan de aftrap. Ik kan enkel maar tevreden zijn over hun wedstrijd.”

“Vanzeir, Tysiak, Kees en Janssens trokken hun goeie prestaties van de voorbije weken door en lieten zich amper betrappen op fouten. De ingevallen Eurlings toonde dan weer veel honger.” De sleutelfiguur de voorbije weken was Mertens. “Voor de verdediging fungeert zij als een echte stofzuiger. Daarnaast vormt Zenia een belangrijk wapen op de tegenaanval met haar precisie en kracht.”

Jimmy Coenraets

Er wachten OH Leuven Women drukke tijden met drie wedstrijden in zeven dagen. Zaterdag staat de kraker tegen Standard op het programma. Woensdag volgt de thuiswedstrijd tegen Brugge en zaterdag trekken de Leuvense vrouwen naar Anderlecht. “Na dat drieluik kunnen we de balans opmaken en kijken wat er in het seizoenseinde nog kan. Standard is het enige team waar we nog geen punten tegen pakten. Dat motiveert de groep.”

OH Leuven Women: Van den Bergh, Kees, Tysiak, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia, Vanzeir, Cattoor, Yüceil, Detruyer.

In de video hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd tussen Gent en OH Leuven Women: