Offensieve versterking voor OH Leuven Women De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Offensieve versterking voor OH Leuven Women

Lola Wajnblum 1
De 25-jarige Lola Wajnblum voetbalt volgend seizoen bij OH Leuven Women. Deze Red Flame komt over van Standard Luik en was eerder ook actief bij RSC Anderlecht. Met die beide topteams veroverde ze een pak prijzen. Lola kan op zowat alle offensieve posities uit de voeten.

De rechtsvoetige Lola Wajnblum voelt zich het best op de beide flanken, maar kan net zo goed diep in de spits voor dreiging zorgen. De balvaste aanvalster beschikt over een groot technisch vermogen en een versnelling. Dankzij haar creativiteit en explosiviteit is Lola een heel interessante toevoeging aan de kern van OHL. Ze brengt bovendien ook bakken ervaring op het hoogste niveau mee naar de club.

Lola Wajnblum

Met de komst van een topper als Wajnblum sluit OH Leuven Women de transferperiode heel erg sterk af. Er kwam versterking in elke linie met eerder ook al Charlotte Cranshoff en Ellen Charlier. Die verhoogde concurrentie in de groep geven coach Jimmy Coenraets ook de mogelijkheid om verschillende systemen te spelen.

De keuze van Lola voor OHL stoelt op drie argumenten. “Ik voel heel veel vertrouwen van OH Leuven en dat doet echt deugd. Daarnaast vond ik het tijd om eens andere horizonten op te zoeken en dus komt deze nieuwe uitdaging als geroepen. Tot slot kijk ik ernaar uit meer verantwoordelijkheid op te nemen in de jonge kern van OH Leuven Women. Het lijkt me leuk mijn ervaring te kunnen delen met al die jonge, erg talentvolle meisjes. Zelf ben ik er nog maar 25, maar ik heb toch al tien seizoenen op het hoogste niveau achter de rug.”

Lola Wajnblum

Het feit dat eerder ook al twee andere Standard-speelsters voor OH Leuven hebben gekozen, speelde niet echt mee in de keuze van Wajnblum. “Je moet in de eerste plaats naar jezelf kijken. Wat het beste is voor andere speelsters betekent niet automatisch het beste voor jou. Maar ik ben uiteraard wel blij dat ik met Charlier en Cranshoff twee bekende gezichten zal terugzien bij OHL.”

“Ik ben ervan overtuigd dat die mix van jonge talenten, aangevuld met drie ervaren speelsters van Standard vuurwerk zal geven volgend seizoen. Er zit natuurlijk al wel wat ervaring bij Leuven. Van iemand als Onzia bijvoorbeeld kan ik zeker nog wat opsteken”, besluit de laatstejaarsstudente in communicatie die in Hannuit woont.