Terugblik seizoen: deel 3 De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Terugblik seizoen: deel 3

Mercier scoort tegen Moeskroen 1
De manschappen van coach Marc Brys laden de batterijen op na een lang en slopend seizoen. In het weekend van 24 juli gaat het nieuwe seizoen van start. In tussentijd blikken we terug op het afgelopen seizoen van OHL. We loodsen jou door wedstrijden 15 tot 21. In dat blokje van zeven wedstrijden wonnen de Leuvenaars overtuigend op het veld van Kortrijk en hielden ze de drie punten thuis tegen Anderlecht.

Driepunter tegen Moeskroen
Tegen een bij momenten wel heel erg potig Moeskroen hield OH Leuven de drie punten thuis. Het eerste halfuur leverde slechts één doelkans op: Tamari krulde de bal naast de tweede paal, nadat Mercier hem voor Koffi had afgezonderd met een slimme pas. In het slotkwartier van de eerste periode moest de Henegouwse doelman plat op pogingen van Mercier en Tamari.

Tamari tegen Moeskroen

Tien minuten na de rust bediende Jemelka de mee opgerukte Ngawa. Pierre-Yves duwde de bal naast Koffi en zette zo de thuisploeg op voorsprong. Halfweg de tweede periode pakte Romo uit met een zweefsprong op een afstandsschot van Xadas. Henry nam vijf minuten voor affluiten alle twijfel weg. De Fransman zette de eindcijfers op het bord, na goed voorbereidend werk van De Norre en Mercier.

Henry leidt OHL naar volle buit
Drie doelpunten van topschutter Henry zorgden in het Guldensporen Stadion voor de derde uitoverwinning van OH Leuven. Net voor het kwartier stuurde Mercier de kwieke Tamari diep. Mousa zag zijn schot afgeblokt. Aan de overkant moest Romo twee keer goed in de voeten duiken van een Kortrijkzaan. Tien minuten voor de rust probeerde Mercier met een listig lobje doelman Ilic te verrassen. De bal viel op het dak van het doel.

Romo tegen Kortrijk

Vroeg in de tweede periode bracht Henry, met zijn tiende doelpunt van het seizoen, de bezoekers op voorsprong. Kort daarop kopte de vrijstaande Van Der Bruggen onbegrijpelijk naast op een voorzet van Dewaele. Halfweg de tweede helft verdubbelde Henry met het hoofd de Leuvense voorsprong. In de slotfase maakte Henry, op aangeven van zijn maatje Mercier, zijn zuivere hattrick vol.

Da Costa verhindert nieuwe driepunter
Geen vierde overwinning op rij voor OH Leuven. Het team van coach Brys kwam op Le Canonnier nochtans 0-2 voor. Olinga en Da Costa tekenden voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Aan de overkant probeerde Tamari het van ver, Koffi tikte de bal over de deklat. Kort voor de rust bracht Vlietinck zijn team op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft pakte Koffi nog uit met een knappe redding op een schot van Sowah.

Vlietinck tegen Moeskroen

In de aanvangsfase van de tweede periode ging Koffi al te driest in op Mercier. Hubert nam zette de elfmeter feilloos om. Halfweg de tweede helft zonderde Mercier knap Sowah af voor doelman Koffi. De goalie van Moeskroen redde met de arm. Koffi hield wat later ook Vlietinck van de 0-3. En toen keerde plots de wedstrijd. Da Costa scoorde twee keer en zorgde ervoor dat de Henegouwers alsnog één puntje pakten.

Gretiger Malinwa wint op Den Dreef
Een erg gedreven KV Mechelen stond na een halfuur al 0-2 voor op het veld van OHL. Romo hield halfweg de eerste periode nog Mrabti van het openingsdoelpunt met een voetveeg. Enkele minuten later moest de Venezolaan zich toch gewonnen geven, toen Mrabti hem omspeelde en vervolgens koel binnen legde. Op het halfuur verdubbelde Van Damme de Mechelse voorsprong, op aangeven van Schoofs.

Jemelka tegen KV Mechelen

In de openingsfase van de tweede helft redde Romo op pogingen van Mrabti en Walsh. Op het uur bracht Henry de Leuvenaars opnieuw in de wedstrijd. De Fransman tikte binnen, na goed voorbereidend werk van De Norre en Mercier. Henry kopte een kwartier voor affluiten nog op het dak van het doel, na een goeie voorzet van Mercier. Verder raakte de thuisploeg niet meer.

Jaareinde in mineur
OH Leuven kon in zijn laatste wedstrijd van 2020 een voorsprong aan de rust niet vasthouden tegen een fysiek sterk Oostende. De kustjongens tekenden voor het eerste gevaar met een voorzet-schot van Vandendriessche dat tegen de deklat belandde. Tien minuten voor de rust verraste Malinov doelman Hubert met een knap schot. Oostende antwoordde met schoten van Gueye en Sakala. Op slag van rusten kopte Henry rakelings naast op hoekschop van Mercier.

Malinov tegen Oostende

Vroeg in de tweede periode stiftte Henry de bal in het zijnet. Het doelpunt viel aan de overkant. Op het uur kopte Théate staalhard binnen op een hoekschop van D’Arpino. Een kleine twintig minuten voor affluiten, ging een schot van Gueye via Ngawa in doel. De thuisploeg slaagde er niet meer in om een vuist te maken. Verder dan een schot van Tamari kwamen de Leuvenaars niet meer.

Knappe overwinning tegen Anderlecht
Na twee thuisnederlagen op rij knoopte OH Leuven tegen recordkampioen Anderlecht opnieuw aan met de overwinning. Romo toonde zich al meteen attent op een poging van Nmecha. Op het kwartier mikte Henry voorlangs, na een subtiel hakje van Malinov. De Norre zag zijn schot afgeblokt in de zestien na een snedige Leuvense aanval en Nmecha vond een tweede keer Romo op zijn weg.

De Norre tegen Anderlecht

Kort na de pauze trapte Nmecha slechts centimeters naast de kooi van Romo. Een handvol minuten later pakte de Venezolaan uit met een geweldige reflex op een poging van dichtbij van Mukairu. Halfweg de tweede periode besloot Nmecha voorlangs. Een kopbal van Miazga, op hoekschop van Amuzu, ging maar net naast. In de slotfase zorgde Henry er van op de stip voor dat de drie punten alsnog in Leuven bleven.

Suzuki en Mboyo nekken OH Leuven
Twee doelpunten van Suzuki en eentje van Mboyo, die ook nog twee assists afleverde, zorgden ervoor dat OH Leuven met lege handen huiswaarts keerde. De eerste kans uit de partij was meteen bingo voor de Kanaries. Mboyo zette voor en Suzuki kopte hard voorbij Romo. Een kwartiertje later lukte Henry de gelijkmaker. Vijf minuten voor de rust vielen de bezoekers met tien man na rood voor Ngawa. Meteen daarop scoorde Mboyo de 2-1.

Henry scoort tegen Sint-Truiden

Vroeg in de tweede periode zette Mboyo zijn maatje Suzuki op weg naar de 3-1. De Leuvenaars gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Schmidt pakte relatief makkelijk een kopbal van Henry. De Japanner diende niet in te grijpen op pogingen van Eppiah en Schrijvers, maar kwam wel met de schrik vrij op een schot van Mercier. De net ingevallen Steuckers besloot voor de Truienaars nipt voorlangs uit een kansrijke positie.