OH Leuven Women pakt ook scalp Rouches De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven Women pakt ook scalp Rouches

OH Leuven Women scoort tegen Standard 1
De Leuvense vrouwen hielden de drie punten thuis tegen Standard. Knap, want in de reguliere competitie moesten ze twee keer de duimen leggen tegen de Rouches. Yuceil en Mertens zorgden voor de Leuvense doelpunten. In blessuretijd zette Cranshoff, volgend seizoen bij OHL, de eindcijfers op het bord. Halfweg de Play-offs prijkt OH Leuven Women op een fantastische tweede plaats.

De thuisploeg startte met offensieve intenties, maar speelde te onstuimig in de beginfase en de bal ging te snel diep. Achterin stond de organisatie als een huis. De Leuvense verdediging gaf heel weinig ruimte weg tegen de Luikse vrouwen. Het was wel opletten geblazen voor de individuele kwaliteiten van de dribbelvaardige Vanmechelen. Rond het halfuur trok Brackman aan de noodrem bij een diepe bal op Eurlings en Standard moest het rooien met tien vrouwen.

Yüceil tegen Standard

De numerieke meerderheid liet OH Leuven toe het overwicht om te zetten in offensieve acties en doelkansen. Net voor de rust zette Yuceil één van die kansen knap om, na goed voorbereidend werk van Janssens op de flank. Kort na de rust verdubbelde Mertens de Leuvense voorsprong. Op een stilstaande fase viel de bal voor haar voeten en met een strak schot zorgde ze voor de 2-0. In blessuretijd lukte Cranshoff nog de aansluitingstreffer na een gebrek aan communicatie en coaching bij de thuisploeg.

Mertens en Vanzeir

“We toonden zaterdag dat we nu beter om kunnen met dit soort wedstrijden”, zegt Jimmy Coenraets. “Mijn team toonde zich matuur en speelde de partij rustig uit. Knap dat we nu even alleen staan op die tweede plek. Het is afwachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Standard en Gent morgen. Woensdag moeten wij ook weer vol aan de bak. Dan ontvangen we Brugge. Dat team zal gebeten zijn om het ons zo lastig mogelijk te maken. De match van zaterdag zal nog in de benen zitten. Het is dan ook belangrijk om de partij van woensdag even scherp en hongerig aan te vatten als zaterdag.”

Jimmy Coenraets

Coenraets heeft ook lof voor zijn technische staf. “We scoorden op een stilstaande fase. Dat doet me enorm veel plezier. Chapeau voor mijn staf die al wekenlang uren en uren werkt op stilstaande fases en patronen. De ontlading was dan ook groot bij iedereen om net daarop het verschil te maken. De komende dagen wordt het zaak om iedereen met de voetjes op de grond te houden en een gezonde werklust aan de dag te leggen. Er resten ons nog vier finales. Pas na die 360 minuten kunnen we ons seizoen evalueren en analyseren.”

Doelpunt Mertens

OH Leuven Women: Van den Bergh, Kees (86’ Vanhentenrijk), Tysiak, Swevers, Mertens (86’ Huysmans), Janssens (80’ Corbeels), Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yuceil (80’ Geers), Detruyer (70’ Onzia).

In de video hieronder vind je de hoogtepunten terug: