Vrouwen rijgen overwinningen aan elkaar De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vrouwen rijgen overwinningen aan elkaar

OH Leuven Women 1
In een wedstrijd met twee gezichten won OH Leuven Women met 3-0 van Club YLA. Een verdiende overwinning op basis van de sterke tweede helft. De Leuvense vrouwen pakten dit seizoen 12 op 12 tegen Brugge en nestelen zich in het klassement vrij comfortabel op de tweede plek.

Nochtans begon de thuisploeg niet goed aan de partij. OH Leuven Women speelde aan een te laag tempo. Het liet de bal niet snel genoeg circuleren in een eerste helft die vaak stil lag. Rond het halfuur kwamen de vrouwen van coach Jimmy Coenraets goed weg, toen Laridon de 0-1 liet liggen. Na die wake-up call vocht OH Leuven zich in de wedstrijd. In het slotkwartier forceerde Leuven een tweetal kansen.

Louise Van Den Bergh

We zagen een heel ander OH Leuven na de rust. De thuisploeg speelde met veel meer intensiteit en drang naar voor en zette hoog druk. Dat leidde al snel tot het openingsdoelpunt: Mertens trof van ver raak met links, na goed samenspel met Cattoor. OHL zette door en verdubbelde iets voorbij het uur de voorsprong. Mertens vond Janssens, die bracht voor doel en via een Brugse verdedigster verdween de bal in de verste hoek. De goed ingevallen Detruyer stuurde in de slotfase Eurlings diep en zij legde de 3-0 eindstand vast.

Eurlings en Mertens vieren

Jimmy Coenraets is niet te spreken over wat zijn ploeg liet zien in de eerste helft. “We speelden heel nonchalant, met weinig overgave en met heel veel angst. Da’s nu net wat je niet mag doen in dit soort wedstrijden. Tijdens de rust wees ik de vrouwen op een gebrek aan intensiteit en grinta. Ik vroeg hen om die mindere eerste helft recht te zetten na de pauze.”

Jimmy Coenraets

Na de rust zag de Leuvense coach een ander team tussen de krijtlijnen. “In die tweede helft speelden we met veel overgave en gingen we resoluut voor de drie punten. Het is geen toeval dat Mertens de match deed kantelen. Ze is in topvorm en belichaamt wat ik wil zien van elke individu in de groep: vechtlust, voetballend vermogen en grinta. Een plezier om naar te kijken. Ook Vanzeir en Yuceil leveren al weken topprestaties. Iedereen doet het overigens goed in deze Play-off 1 en wil nog het onderste uit de kan halen in de laatste drie wedstrijden.”

OH Leuven Women

OH Leuven Women: Van den Bergh, Tysiak, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yuceil, De Bondt.

In de video hieronder zie je hoe OH Leuven Women de drie punten thuis hield tegen Club YLA: