OH Leuven en Racing White Woluwe werken intensief samen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven en Racing White Woluwe werken intensief samen

Artikel-Brussels-Hub
OH Leuven en Racing White Woluwe ondertekenden vrijdag 14 mei een exclusief partnership voor de komende drie seizoenen. De twee clubs willen op een duurzame manier samenwerken en zo een win-winsituatie creëren voor de jeugdopleiding van beide clubs. OHL zal de jeugdwerking van de Brusselse club inhoudelijk ondersteunen. Racing White Woluwe zal fungeren als een heuse HUB voor OH Leuven.

Het partnership met Racing White Woluwe gaat een stuk verder dan de samenwerking die OH Leuven al heeft met de zowat 40 clubs binnen de Regional Academy. We géven de Brusselse club vooral veel door zijn jeugdwerking inhoudelijk te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling. Dat gebeurt heel concreet door het organiseren van workshops en seminaries. Daarnaast zijn de jeugdcoaches van Racing White Woluwe meer dan welkom op de kijkdagen van de elitetrainingen van onze jeugd. Die kijkdagen organiseren we twee keer per jaar.

Bovendien gaan onze Head of Coaches jaarlijks op bezoek bij de Brusselse club om er advies te verlenen tijdens een trainingsdag. De beste jeugdspelers van Racing White Woluwe nemen we mee in de screening die we doen met onze jeugdspelers. Nadien bezorgen we onze partner een uitgebreid rapport van die screenings. Tot slot nodigen we de jeugdteams van Racing White Woluwe uit op onze Regiocup. Onze jeugdteams zullen ook aantreden op het jaarlijks jeugdtoernooi van de Brusselse club.

OHL-hub

Racing White Woluwe organiseert op zijn beurt talentdagen voor OHL en zal fungeren als een echte HUB. Dat geeft OH Leuven de kans om vaste voet aan de grond te krijgen in de Brusselse regio. Racing White Woluwe is een club met een heel rijke geschiedenis met goeie trainingsfaciliteiten. Het Fallon Stadion bevindt zich op amper 20 kilometer van Leuven.

De Brusselaars werken volgens een duidelijke visie. Een visie die bovendien in lijn ligt met die van OH Leuven. Zo investeren beide clubs bijvoorbeeld fors in het opleiden van spelers en coaches. Al deze aspecten maken Racing White Woluwe de ideale partner voor een exclusieve samenwerking.