Kampioen Anderlecht te sterk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Kampioen Anderlecht te sterk

Amber Tysiak 1
Een bedrijvige en vaak dreigende Wullaert zorgde ervoor dat de thuisploeg met een verdiende dubbele voorsprong de rust in kon. Na de rust speelde Anderlecht de partij rustig uit. Dankzij deze overwinning mochten de Brusselse vrouwen hun vierde landstitel op rij vieren. OH Leuven probeert in de resterende twee wedstrijden, tegen Standard en Gent, de tweede plaats te verdedigen.

De thuisploeg startte sterk op het grote speelveld van het Koning Boudewijnstadion. In de openingsminuten trapte De Caigny tegen de paal, na goed voorbereidend werk van Wijnants. In de tiende minuut was het dan toch raak voor Anderlecht: Wullaert dook gepast op voor Van den Bergh en gaf de Leuvense doelvrouw geen kans. Halfweg de eerste helft vergat Van Gorp de voorsprong te verdubbelen. Net daarvoor hadden de Brusselse vrouwen voor de tweede keer het doelhout getest.

Louise Van Den Bergh

In de 25ste minuut dreigde OH Leuven een eerste keer via Vanzeir. Luna dwong met een goed schot Odeurs tot een redding. Net voor het halfuur moest Van den Bergh de bal in hoekschop verwerken op een schot van dichtbij van Wullaert. Aan de overkant kon de inlopende Detruyer net niet afdrukken na een snedige Leuvense aanval. Van den Bergh hield Wullaert in het slot van de eerste helft van een tweede doelpunt. Op slag van rusten kopte Wullaert de 2-0 dan toch binnen op voorzet van Wijnants. Van den Bergh moest wat later nog eens gepast uitkomen om Wijnants af te stoppen.

Luna Vanzeir

Het openingskwartier van de tweede periode leverde geen uitgespeelde doelkansen op. Op het uur probeerde Mertens het van erg ver. Haar schot miste de juiste richting en hoogte. Na twintig minuten voetballen in de tweede helft probeerde Van Gorp het heel mooi met een poging achter het steunbeen. Van den Bergh liet zich niet verrassen en redde met de benen. Een kwartier voor affluiten diende de Leuvense doelvrouw een schot van Wullaert over de deklat te tikken. In de slotminuten leverde de ingevallen Yüceil nog een afstandsschot af.

Sara Yuceil

"We toonden te veel respect voor onze tegenstander", zegt coach Jimmy Coenraets na de nederlaag tegen Anderlecht. "We moeten gewoon toegeven dat er dit seizoen slechts één ploeg de landstitel verdiende en da's Anderlecht. De thuisploeg was zaterdag duidelijk de betere en speelde met meer inzet en honger dan wij. Niet onlogisch, als je weet dat je kampioen kunt spelen."

"Wij voetbalden met te weinig durf om het Anderlecht lastig te kunnen maken. Ik zag veel technische, individuele fouten en onzekerheden in ons spel. Die maakten dat we te weinig balbezit konden claimen in de zone van de waarheid. Toch kan ik mijn team weinig verwijten."

Jimmy Coenraets

Er resten OH Leuven Women nog twee wedstrijden in Play-off 1. "Twee finales, nog 180 minuten waarin we onszelf kunnen belonen met een heel knappe tweede plek. Dat had voor aanvang van de competitie niemand durven te hopen. Waar we straks uiteindelijk ook eindigen, we hebben sowieso een mooi parcours achter de rug. Dat moet voor voldoende energie en bagage zorgen om volgend seizoen trachten nog beter te doen op individueel en collectief vlak."

OH Leuven Women: Van den Bergh, Tysiak, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia (88’ Corbeels), Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Detruyer (62’ Yüceil), De Bondt.

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd tussen Anderlecht en OH Leuven Women: