OH Leuven kampioen van de Proximus ePro League! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven kampioen van de Proximus ePro League!

EONEL kampioen
OH Leuven heeft de derde editie van de Proximus ePro League gewonnen, de grootste Belgische FIFA-competitie. In de Fit Five arena in Vorst streden OH Leuven en Anderlecht woensdag om de titel. OH Leuven esporter Reinout 'EONEL' Schols klopte Zakaria Bentato (Anderlecht) na drie spannende wedstrijden.

Tijdens de eerste wedstrijd kwam Anderlecht al snel op voorsprong na een goal van Amuzu. Met z’n aanvallend spel wist EONEL net voor het einde van de eerste helft gelijk te maken via Mercier. Uiteindelijk was het OH Leuven dat de eerste wedstrijd met 2-1 besliste na een goal van Myny in de toegevoegde tijd (90+1’). 

In de tweede wedstrijd pakte Reinout al snel een rode kaart na een penaltyfout van Bese (9’). “Ik had niet de intentie om een tackle uit te voeren, maar het spel dacht er anders over”, verklaarde Reinout achteraf. Verschaeren zette de penalty feilloos via een panenka om, 1-0 voor Anderlecht. EONEL verdedigde tot het einde van de wedstrijd ijzersterk en wist Anderlecht te verhinderen om een tweede doelpunt te scoren. 1-0 was het eindresultaat. 

EONEL finale ePro League

Na twee wedstrijden stond het 2-2 waardoor een derde wedstrijd, met golden goal-principe, gestart werd. Die allesbeslissende wedstrijd, waar EONEL terug met 11 spelers aan de aftrap stond, werd een absoluut spektakelstuk. In de eerste helft kwamen beide esporters niet tot scoren. Pas in minuut 75 volgde het verlossende doelpunt van Sowah, waarna EONEL de beker in de lucht mocht steken. 

“Het is fantastisch om de beker in de wacht te slepen. Gelukkig kon ik tijdens de tweede wedstrijd de schade beperken nadat ik al snel met een man minder op het veld stond. Ik had vertrouwen in mezelf om het tijdens de derde en laatste wedstrijd af te maken. Aan het begin van het seizoen had ik niet verwacht dat dit mogelijk was. Het is fantastisch om het seizoen dan met de titel af te ronden!"

Heb je de finale gemist? Dan kan je deze hier herbekijken.