Leuvense vrouwen vicekampioen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Leuvense vrouwen vicekampioen

OH Leuven Women 1
Op de voorlaatste speeldag van Play-off 1 won OH Leuven Women thuis met 4-2 van Gent Ladies. Detruyer, Eurlings (twee keer) en Vanzeir tekenden voor de Leuvense doelpunten. Door die overwinning mogen de Leuvense vrouwen zich vicekampioen noemen. Zaterdag sluit OH Leuven het seizoen af met een uitmatch op Sclessin.

De bezoeksters hadden licht overwicht in het openingskwartier dat erg nerveus verliep. Na die eerste vijftien minuten begon OH Leuven de meeste duels te winnen en vond het ook de vrije pion op het middenveld. Dat leverde al snel een doelpunt op via Detruyer. Na een uitstekende pas van Onzia miste Marie niet, oog in oog met de Gentse doelvrouw.

Detruyer

Eurlings verdubbelde vroeg in de tweede periode de Leuvense voorsprong. Detruyer schakelde doelvrouw Evrard uit en legde de bal opzij voor Hannah. Zowat twintig minuten voor affluiten kwam Gent opnieuw in de wedstrijd via de aansluitingstreffer van Eijken. De rode kaart voor Mazrouaï tien minuten voor het verstrijken van de regulier speeltijd zorgde voor wat meer rust in de Leuvense rangen.

Eurlings en Cattoor

In de slotfase tekende Vanzeir voor de 3-1, nadat een goed infiltrerende Janssens de bal achteruit had gelegd. Heel even drong Gent nog aan met de 3-2 via Lommen. In blessuretijd nam Eurlings alle twijfels weg.

“We gingen goed om met de intensiteit die best hoog lag”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Onze drie aanvalsters vonden zondag de weg naar het doel. Da’s leuk om vast te stellen, maar het hele team zette een sterke prestatie neer tegen Gent Ladies en stelde zo de tweede plaats veilig. De evaluatie van ons seizoen maak ik pas zaterdag, na de wedstrijd tegen Standard. Ook op Sclessin willen we nog een goed resultaat neerzetten.”

Jimmy Coenraets

“Het team heeft in het bijna afgelopen seizoen enorm veel stappen vooruitgezet. Zowel in de reguliere competitie als in deze Play-offs heeft elk individu hard aan zichzelf gewerkt. Dat maakt ons als team alleen maar sterker en net daar schuilt het succes van deze campagne. Ik werk bovendien samen met een heel heterogene staf, waarbij iedereen zich elke dag opnieuw heeft ingezet om dit knappe resultaat te behalen.”

OH Leuven Women

OH Leuven: Van den Bergh, Tysiak, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yüceil (68’ Corbeels), Detruyer (88’ Geers).

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de partij tussen OH Leuven Women en Gent Ladies: