Vrouwen sluiten knap seizoen af in schoonheid De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vrouwen sluiten knap seizoen af in schoonheid

OH Leuven Women 1
Op de laatste speeldag van de Play-offs won OH Leuven Women met duidelijke cijfers op het veld van Standard. Onzia en Janssens scoorden voor de rust. Detruyer en Vanzeir troffen raak na de pauze. Petry tekende voor de Luikse eerredder.

De thuisploeg startte sterk en zette de Leuvense vrouwen serieus onder druk in de aanvangsfase. De wedstrijd kantelde in de tiende minuut. Toen kreeg doelvrouw Musique een rode kaart nadat ze de doorgebroken Eurlings foutief had afgestopt. Enkele minuten later krulde Onzia het leer heerlijk in de winkelhaak en zaten de bezoeksters op rozen. Nadien volgde Leuvens overwicht en enkele kleine kansen. Standard gaf niet op en bleef goed druk zetten. Op slag van rusten besliste Janssens de wedstrijd toen ze de Leuvense bonus verdubbelde. 

Onzia scoort tegen Standard

Kort na de pauze bekroonde Detruyer haar erg sterke wedstrijd met een doelpunt. De kopjes van de Luikse vrouwen gingen naar beneden en iets voorbij het uur maakte Vanzeir de klus helemaal af. De afscheidnemende Yüceil kreeg haar applausvervanging en enkele jongere vrouwen pikten wat wedstrijdminuten mee. OHL controleerde en speelde de match rustig uit, al kon Standard via Petry nog wel scoren op een tegenaanval. 

“We speelden een goeie wedstrijd”, zegt coach Jimmy Coenraets na afloop van de laatste match van het seizoen. “In de eerste helft voetbalden we wat te onstuimig en met iets te weinig intensiteit. Dat hebben we na de rust rechtgezet. We eindigen de Play-offs met een 19 op 24. Da’s een prestatie die vooraf niemand had durven voorspellen. We toonden dat we fysiek paraat waren om acht finales af te werken.”

Jimmy Coenraets

Een van de jongeren die zaterdag mochten invallen, is de pas 16-jarige Ampoorter. “We brengen meisjes wanneer ze daar klaar voor zijn. We kijken daarbij niet naar hun leeftijd, maar naar hun prestaties op training. Ook volgend seizoen willen we jonge meisjes belonen die er hard voor werken. Detruyer vormt daar een mooi voorbeeld van. Marie startte afgelopen seizoen bij Jong OH Leuven en toonde zich tegen Standard de meest beslissende speelster.”

Detruyer scoort tegen Standard

OH Leuven Women mag zich vicekampioen noemen, maar Coenraets predikt realisme naar volgend seizoen. “We mogen ons niet blindstaren op deze knappe resultaten. Het geluk koos in deze Play-offs al eens onze kant, waardoor een wedstrijd soms in ons voordeel kantelde. Volgend seizoen moeten we opnieuw Play-off 1 ambiëren en progressie blijven boeken op en naast het veld.”

De Leuvense vrouwen krijgen nu tot 26 juni tijd om hun batterijen op te laden. Dan staan de fysieke testen gepland en nadien volgt een fysiek programma. Op 10 juli vindt de eerste veldtraining plaats om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

OH Leuven Women

OH Leuven Women: Van Den Bergh, Swevers, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings (64’ Vanhentenrijk), Vanzeir, Cattoor (64’ Corbeels), Yüceil (76’ Huysmans), Detruyer (76’ Ampoorter), Debondt (41’ Geers).