Mariman: “Elk individu schrijft eigen verhaal” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Mariman: “Elk individu schrijft eigen verhaal”

Henk Mariman 1
Afgelopen weekend eindigde het seizoen voor alle jeugdspelers van OH Leuven. Een heel bizarre campagne door alle perikelen rond corona. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo konden spelers de voorbije maanden heel intensief aan zichzelf werken omdat ze in kleine groepjes dienden te trainen. Coaches en stafleden werkten dan weer enorm hard aan het OHL DNA en aan het creëren van een open cultuur waarin ze zichzelf en hun collega’s in vraag durven stellen. Academy Manager Henk Mariman blikt terug en kijkt ook alweer vooruit.

Henk, hoe lastig was het voorbije anderhalve seizoen voor onze jeugd door de coronamaatregelen?
“De pandemie betekende voor iedereen een serieuze uitdaging. Niet alleen voor de spelers en de speelsters, maar ook voor de coaches en de stafleden van onze jeugdopleiding. We hebben liefst 238 nieuwsbrieven gestuurd over de verschillende leeftijdscategorieën en niveaus. Altijd weer opnieuw dienden we gepast te reageren op de wijzigingen in de strijd tegen het coronavirus. Jeroen Trogh, Head of Operations Academy, en zijn collega Ben Geukens hebben op dat vlak een titanenwerk verricht. We kregen uiteraard wel met enkele individuele besmettingen af te rekenen, maar er vond nooit een uitbraak plaats op ploegniveau. De collega’s van het Health & Performance team en onze dokter leverden dus heel goed werk.”

Kun je eens schetsen hoe het net afgelopen seizoen van de U6 tot de U18 Elite, Provinciaal en Regionaal er uit zag door corona?

“De meeste teams hebben in hoofdzaak in kleine groepjes van vijf à tien gewerkt. Op zich is dat zeker niet slecht, want zo kun je heel intensief aan de slag gaan en veel aandacht geven aan elke individuele speler. Wat mij enorm is opgevallen de voorbije maanden, da’s de verbindende factor van voetbal. Het spelletje brengt mensen echt bij elkaar en blijkt een enorme uitlaatklep voor jongeren.”

Henk Mariman

We lijken op weg naar een normale campagne in 2021-2022. Vrees je geen impact door de ongeziene tijden waarin we toch al een hele tijd leven?
“Neen, eigenlijk niet. Zoals ik al zei, lag de intensiteit op de trainingen net hoger omdat je met kleinere groepen moet werken. Coaches konden heel bewust werken op de individuele actieplannen van elke speler. Ze zullen nooit meer zo veel tijd kunnen steken in elk individu als vorig seizoen. Dat belet niet dat we uiteraard erg blij zijn dat we straks opnieuw wedstrijden kunnen spelen. Onze coaches kregen ook de tijd om nieuwe zaken op te pikken. Wij als staf hebben onze tijd genomen om te kijken wat er werkt en wat niet om nadien een heel aantal dingen te optimaliseren. Die zaken kunnen we volgend seizoen uitrollen.”

Onze Beloften speelden zeven competitiewedstrijden en pakten daarin negen punten.
Nadien werkten ze een deel van de competitie af in de vorm van oefenwedstrijden. Met welk gevoel kijk je terug op hun seizoen?
“We zijn steeds veeleisend gebleven en lieten de intensiteit nooit zakken. We meten ook heel veel zaken bij de Beloften. Zo zagen we bijvoorbeeld dat ze in die oefenwedstrijden zeker niet aan een lager tempo speelden. Qua scouting van nieuwe spelers kregen we slechts een achttal weken omdat er amper wedstrijden plaatsvonden bij de jeugd. Da’s echt heel erg weinig. Gelukkig werkt ons scoutingsapparaat al een hele tijd op hoog niveau en dan kun je dat min of meer opvangen. Maar corona maakte het aanweven van nieuwe, talentvolle spelers echt niet eenvoudig.”

Henk Mariman

Eddy Vanhemel volgde Gunter Vandebroeck op tijdens het seizoen. Zal Eddy de Beloften ook volgend seizoen trainen?
“We werken volgend seizoen met drie hoofdcoaches. Eddy Vanhemel zal de Beloften onder zijn hoede nemen. Zurab Amiriani doet dat met de U18 en Peter Reynders met de U16. Zij zullen niet als individuele eilandjes fungeren, maar als een echt team. Zij zullen elkaar assisteren. We willen binnen de Academy echt af van het hiërarchisch werken. Ik zet als Academy Manager de lijnen uit en bewaak die ook strak. Maar binnen die krijtlijnen moeten de stafleden hun eigen verhaal schrijven. Dat geldt trouwens ook voor de spelers. Ook zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling. Alleen zo kan iedereen binnen de organisatie zich maximaal ontwikkelen en maken we snelheid. Da’s de cultuurwijziging waar we voor staan. We dienen elkaar te triggeren en in vraag te stellen. We moeten, in een heel open cultuur, kritiek durven te geven. Ook van onder naar boven toe. We willen niet enkel goeie voetballers vormen. Het gaat veel verder dan dat.”

Henk Mariman

Een aantal Beloften staken hun neus aan het venster bij de grote jongens. Ik denk dan vooral aan Louis Patris en Mandela Keita. We zitten duidelijk op de goeie weg.
“We moeten een inhaalbeweging maken. Daar hoeven we niet flauw over te doen. Dat komt onder andere door de verschillende degradaties die deze club kende. Zoiets heeft altijd een weerslag op je jeugdopleiding. Daarom ook ligt onze focus op het aantrekken van nieuwe talentjes. Onze scoutingscel werkt daar enorm hard op. We spreken uiteraard over een proces. Maar mijn ervaring bij andere clubs heeft me geleerd dat het sowieso goed komt wanneer je elke steen blijft omdraaien.”

We willen dat elke speler, coach en staflid van de Academy kritisch denkt en probleemoplossend werkt. Henk Mariman

Jong OH Leuven Women betwistte slechts drie competitiewedstrijden. Hoe lastig was het voor die jonge, maar erg talentvolle meisjes om scherp te blijven?
“Dat was een hele lastige. Jong OH Leuven Women zag de eerste ploeg wedstrijden afwerken, terwijl zij langs de zijlijn moesten toekijken. In februari hebben we de twee teams samengevoegd. Er zitten heel veel jonge, erg talentvolle meisjes bij Jong OH Leuven. Drie van die meisjes schuiven we volgend seizoen trouwens door naar de A-kern. We boekten heel veel progressie in het vrouwenvoetbal. Getuige daarvan OH Leuven Women. Vorig seizoen pakten zij slechts één puntje in de competitie, nu mogen ze zich vicekampioen noemen. Belangrijk hier is het opzetten van een opleidingspiramide zodat er steeds een instroom blijft komen van talentvolle meisjes.”

Henk Mariman

Het aantal clubs binnen onze Regional Academy blijft maar groeien en we werken sinds kort ook intensief samen met Racing White Woluwe. Waar ligt juist het verschil tussen beide concepten?
“Via de Regional Academy willen we vooral iets teruggeven aan die ondertussen 40 clubs uit de regio. Zo hebben we het afgelopen seizoen liefst negen, heel diverse, workshops georganiseerd. Da’s uniek in België. Met die 40 clubs dekken we Vlaams-Brabant en een stuk van Waals-Brabant. We zochten een club om ook voet aan de grond te krijgen in de regio Brussel. Daarom sloten we een intensieve samenwerking voor drie seizoenen met Racing White Woluwe om daar een heuse hub op te richten. We gaan daar op locatie, in het fantastische Fallon Stadion. Ik noem het wel eens ‘Kessel-Lo light’. Je zou het ook kunnen omschrijven als een talent center in het centrum van Brussel. Zo verankeren we onszelf daar ook op sociaal niveau. Da’s een heel belangrijke zet voor de toekomst van OHL.  Ook met Racing White Woluwe is de insteek veel geven aan die club. Zij zorgen er dan weer voor dat wij gebruik kunnen maken van hun locatie om talenten te detecteren uit die regio. Binnenkort volgt er trouwens ook een hub in Wallonië.”

Henk Mariman

Het OHL-DNA krijgt steeds meer vorm. Hoe belangrijk is het gedrag van spelers en speelsters in dit verhaal?
“De waarden van de club en hoe zich te gedragen in verschillende situaties vormen daarbij het startpunt. Elk lid van de club en van de Academy moet dezelfde waarden uitdragen. Enkele voorbeelden: Hoe begroeten we elkaar? Hoe gaan we om met de scheidsrechter en met onze tegenstanders? Daarvoor organiseren we in augustus workshops met al onze jeugdteams. Er moet ook meer eenheid komen tussen de verschillende locaties. De cultuur in Kessel-Lo en die in Oud-Heverlee gaan we volgend seizoen met elkaar verbinden.”

Gaat er met dat DNA ook een specifieke speelstijl gepaard?
 “Absoluut. We willen een heel herkenbare 1-4-3-3 spelen, waarbij we trachten te domineren door één speler meer te creëren en dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een centrale verdediger te laten inschuiven, waardoor de verdediging het met drie spelers moet rooien. We staan voor een vast systeem dat toch variabel is. Zo leren jeugdspelers met drie achterin te voetballen, met enkele en dubbele flank... Spelers moeten klaar zijn voor de onzekerheid en de onvoorspelbaarheid van een wedstrijd.”

Henk Mariman

Met welk gevoel kijk je naar het nieuwe seizoen? Waar liggen de uitdagingen voor de Academy en welke doelen stellen we voorop?
“We willen straks alle zaken uitrollen waarop we maandenlang achter de schermen hebben gewerkt. Heel concreet gaat het dan over het actieplan voor elke speler, het opvoeren van het aantal ontwikkelingsmomenten, het verbeteren van de relatie met de ouders… Van elke speler vanaf de U13 beschikken we over een dashboard. Een overzicht waarin, naast het sportieve en het performance gedeelte, ook het mentale aspect staat, zijn of haar schoolresultaten, het leervermogen, maar ook de leiderschapsstijl… De grootste stap die we moeten zetten, blijft die rond de topsportcultuur. In heel de organisatie moeten we kritisch durven zijn en probleemoplossend werken. Growth mindset is daarbij het uitgangspunt. Dat vraagt een zekere cultuurverandering, waarbij iedereen zijn eigen verhaal schrijft binnen de contouren van onze doelstellingen.”