Eerste dubbele oefensessie zit erop De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Eerste dubbele oefensessie zit erop

Eerste trainingsdag 1
De kop is eraf! Onze jongens hebben hun eerste dubbele oefensessie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de kiezen. Een conditionele test, enkele geanimeerde partijtjes voetvolley en meters malen aan een relatief lage intensiteit. Dat waren zowat de ingrediënten van de eerste trainingsdag in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Na de fysieke testen op maandag en dinsdag blies coach Marc Brys vanmorgen verzamelen voor de eerste veldtrainingen in de voorbereiding op alweer een nieuwe campagne. “Opnieuw dat gras ruiken, maakt mij oprecht goedgezind”, zegt de Leuvense coach. De ochtendsessie bestond uit enkele partijtjes voetvolley. “We maakten het wat competitief door België tegen Frankrijk te spelen. Dat zorgt altijd voor wat animo”, glimlacht Brys.

Pierre-Yves Ngawa

Daarnaast dienden de spelers op die ochtendsessie ook een conditietest af te leggen. Daarbij trachtten ze zo veel mogelijk meters af te leggen met de bal op een parcours. “Die test doe ik al jaren, ook bij de andere teams waar ik heb gewerkt. Dat geeft me een heel goed zicht op de fysieke paraatheid van de spelers en bovendien kan ik makkelijk vergelijken.”

Louis Patris

Brys toont zich alvast tevreden over de conditie van zijn spelers. “Globaal gezien waren de resultaten van de fysieke en medische testen goed. Bij enkele jongens zelfs zeer goed. Alles was ook perfect geregeld met Bakala en UZ Leuven. Erg fijn om zo goed te kunnen samenwerken met die twee professionele partners. Rond de winterstop nemen we die testen opnieuw af. Tijdens het seizoen testen we uiteraard voortdurend, zodat we heel gericht kunnen werken op een aantal specifieke zaken.”

Opnieuw dat gras kunnen ruiken, maakt mij echt goedgezind. Marc Brys

In de namiddagsessie lag de nadruk op het malen van meters. “Vanuit verschillende vierkanten deden we oefeningen aan een iets lagere intensiteit. Alles verliep in een goeie sfeer, op een heel spontane manier ook. Iedereen beseft dat het verwachtingspatroon wat hoger ligt dan in de vorige campagne. Druk hoort nu eenmaal bij het voetbal. Wie daar niet mee om kan, zit in het verkeerde wereldje.”

Marc Brys

Geen Malinov, Tamari en Romo op de eerste veldtrainingen. Kristiyan viel afgelopen weekend al vroeg uit in de oefenwedstrijd van Bulgarije tegen Rusland en bleef geblesseerd langs de kant in de uitzwaaimatch van Frankrijk. “Eind deze week verwachten we Mali terug”, zegt Brys. Tamari won maandag met Jordanië met 3-0 van Nepal. Mousa speelde de volle negentig minuten. Er wachten de Jordaniërs nog wedstrijden tegen Koeweit en Australië. Zij dromen van een eerste deelname aan een wereldkampioenschap.

Tamari

Het Venezuela van Romo speelde afgelopen nacht in Caracas 0-0 gelijk tegen Uruguay in de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar. Rafa zat op de bank. De Venezolanen eindigen op de negende plaats in hun groep met vier punten uit zes wedstrijden. In principe nemen Romo en co. straks deel aan de Copa America. Venezuela zit in een sterke groep met Brazilië, Colombia, Ecuador en Peru.