Ruime overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ruime overwinning

OHR 1
In zijn eerste oefenpot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen won OH Leuven dinsdagmiddag met ruime cijfers van OHR Huldenberg. Zes verschillende doelpuntenmakers tekenden voor de zeven goals bij OHL. Dat gebeurde nadat Wouters de bezoekers rond het kwartier verrassend op voorsprong had gebracht.

Bese en Henry weigerden in de openingsminuten van de partij een gemeten voorzet van Mercier voorbij doelman Lenseclaes te duwen. Aan de overkant toonde Wouters zich op het kwartier wel trefzeker. Hij gaf Ravet geen kans. Wat later miste Henry, oog in oog met de Huldenbergse goalie, opnieuw. Net voor het halfuur zorgde Ngawa voor de gelijkmaker. Pierre werkte een hoekschop van Schrijvers in doel.

Pierre-Yves Ngawa

En dan ging het plots snel. Goed tien minuten later stond de 4-1 ruststand al op het bord. Henry kopte eerst binnen op aangeven van Mercier. Kort daarop bouwde Xavier de Leuvense voorsprong uit met een knap schot. Henry zorgde met zijn tweede van de middag, na goed voorbereidend werk van De Norre, voor een vierde Leuvens doelpunt.

Henry en Mercier

In de openingsfase van de tweede periode trof Aguemon raak vanop de stip, na een fout in de zestien op Vekemans. Een kwartier voor affluiten, zette Allemeersch een tweede strafschop om nadat hij zelf was neergegaan in de zestienmeter. Maertens zorgde in het slot voor het orgelpunt met een erg knap doelpunt. Thieu stond voor het eerst opnieuw tussen de lijnen nadat hij eind februari geblesseerd was uitgevallen.

Aguemon scoort tegen OHR

“Het is uiteraard altijd leuk om veel te scoren en te winnen. Da’s nu eenmaal de essentie van voetbal”, knipoogt Marc Brys. Verder hecht de Leuvense coach niet al te veel belang aan de cijfers. “Het is voor de jongens fijn om het patroon van de trainingen te kunnen doorbreken met een wedstrijd. We kwamen ongelukkig op achterstand, terwijl we zelf voordien enkele uitstekende kansen hadden gecreëerd.”

Marc Brys

Vrijdag om 17u30 staat de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Dan neemt OH Leuven het op tegen de buren uit Wijgmaal. Woensdagmorgen trokken de Leuvenaars naar het zwembad. Straks volgt er een middagsessie op het veld. Donderdag trainen de manschappen van coach Brys twee keer. De wedstrijd van vrijdag wordt voorafgegaan door een ochtendtraining.

Bekijk hier alle doelpunten: