Zuivere hattrick Henry De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Zuivere hattrick Henry

Henry 1
OH Leuven won vrijdag in een verzengende hitte met 5-1 tegen Olympia Wijgmaal zijn tweede oefenpot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kort voor de rust scoorden Nsingi en Allemeersch. Vroeg in de tweede periode lukte Robin de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Henry zette met een zuivere hattrick de eindcijfers op het bord.

In de eerste tien minuten van de partij diende Thamsatchanan zich drie keer heel alert te tonen. De Thaise doelman dook eerst goed naar de hoek op een schot van ex-OHL’er Bambi. Kort daarop maakte Kawin een schot van Robin onschadelijk. Nog eens Bambi testte wat later de kwaliteit van de handschoenen van de Leuvense doelman. Op het kwartier dreigden de Leuvenaars een eerste keer. Vekemans, noch Nsingi konden de Wijgmaalse goalie verschalken.

Kawin Thamsatchanan

Nadien volgden drie kansen op een rij voor Allemeersch. De jonge Leuvense spits besloot twee keer naast en één keer op de uitgekomen doelman. In de slotfase van de eerste periode trof de thuisploeg dan toch twee keer raak. Eerst via Nsingi, wat later pikte ook een erg bedrijvige Allemeersch zijn doelpuntje mee.

Nachon Nsingi

Na de rust maakten jongens als Henry, Mercier, De Norre, Ngawa, Maertens en Schrijvers hun opwachting. De buren uit Wijgmaal leken bepaald niet onder de indruk, want Robin lukte al snel na de pauze de aansluitingstreffer. In de laatste twintig minuten van de partij zette Henry de puntjes op de i. De Fransman pakte uit met een zuivere hattrick en zette zo de 5-1 eindstand op het scorebord.

Thomas Henry

In de eerste helft bracht coach Marc Brys een erg jong elftal tussen de lijnen. Een bewuste keuze. “Ik wou de jonge gasten een prikkel geven. Vóór de rust toont zo’n tegenstander zich altijd een stuk scherper. Het tempo lag, ondanks de warmte, best hoog en de pressie zat goed. We voetbalden voor de rust ook vrij compact. Na de pauze pakten we uit met een nieuw spelsysteem, waarbij iemand als De Norre zich iets hoger kon uitleven. Het was nog wat zoeken geblazen voor het team. Logisch ook, want we hadden daar amper op getraind.”

Marc Brys

Door de hitte en de toch wel vrij beperkte groep waarover de Leuvense coach op dit moment beschikt, dient hij zijn trainingen wat aan te passen. “De intensiteit ligt nu eenmaal hoger wanneer je met slechts een vijftiental jongens traint. De spelers komen immers vaker aan de bal. Op dit moment krijgen we, ondanks de hitte en het beperkte aantal spelers, niet af te rekenen met gekwetsten.  Het moeilijke in een voorbereiding is net die juiste balans vinden tussen enerzijds hard trainen en anderzijds blessures vermijden.”

Marc Brys

Hieronder vind je de doelpunten terug uit de derby tegen Olympia Wijgmaal:

Highlights

Highlights oefenwedstrijd OH Leuven - Wijgmaal (5-1)

OH Leuven versloeg Wijgmaal in zijn tweede oefenpartij van de voorbereiding. Het werd 5-1 dankzij onder meer een hattrick van Thomas Henry.