Knap resultaat tegen kampioen Israël De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Knap resultaat tegen kampioen Israël

Goal Maertens Maccabi Haifa
Op het veld van Mierlo VV won OH Leuven met 2-3 van Maccabi Haifa. Na een twintigtal minuten voetballen, bracht Maertens de Leuvenaars op voorsprong. Op het uur tekende Haziza voor de gelijkmaker. Vekemans zorgde halfweg de tweede periode voor de 1-2. In de slotfase pikte Henry nog zijn doelpuntje mee en Ravet moest zich net voor affluiten nog eens gewonnen geven.

Mercier zorgde in de openingsminuten van de partij voor het eerste gevaar. De Leuvense kapitein besloot niet ver naast de kooi van doelman Cohen. Rond het kwartier een eerste keer de regerende kampioen van Israël. Romo redde knap op een schot van Atzily.

Xavier Mercier

Zowat halfweg de eerste periode kwamen de Leuvenaars op voorsprong. Maertens duwde binnen op een vrijschop van Mercier. Op het halfuur probeerde Atzily het nog eens. Hij vond opnieuw Romo op zijn weg. De Norre trapte tien minuten voor affluiten voorlangs.

Maertens scoort tegen Maccabi

In de tweede periode startte Maccabi Haifa met Rami Gershon. Hij heeft een verleden in ons land bij onder andere Standard Luik. Op het uur bracht Haziza de thuisploeg langszij uit de eerste echte kans na de rust. De pas ingevallen Vekemans zorgde ervoor dat OHL halfweg de tweede helft opnieuw de leiding nam.

Vekemans scoort tegen Maccabi

In de slotfase van de wedstrijd lukte Henry de 1-3. De Fransman knikte aan de tweede paal knap binnen op een vrijschop Aguemon. De kampioen uit Israël milderde in het absolute slot nog tot 2-3.