Scherp Waasland-Beveren te sterk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Scherp Waasland-Beveren te sterk

Henry tegen Waasland-Beveren
De Waaslanders leidden na dik een kwartier voetballen met 0-2, na doelpunten van Montes en Albanese. Een kwartier voor affluiten, zette Verreth de 0-3 op het bord. In het slot redde Aguemon vanop de stip de Leuvense eer.

Schrijvers zorgde met een schot naar doel voor de eerste opwinding in de partij. Doelman Jackers kende geen moeite met de poging van Siebe. In de negende minuut opende Montes de score voor de Waaslanders. Hij strafte Leuvens balverlies achterin genadeloos af. Meteen daarop probeerde Maertens het met een vluchtschot. Jackers greep goed in.

Net voorbij het kwartier verdubbelde Albanese de voorsprong van de Waaslanders. Mercier brak rond het halfuur gepast uit, Jackers stond pal op het schot van de Leuvense kapitein. Even later daarop pakte de Wase doelman uit met een knappe redding op een poging van dichtbij van Maertens. 

Mathieu Maertens

Vroeg in de tweede periode verzuimde Verreth de score verder uit te diepen voor Waasland-Beveren. De Leuvenaars antwoordden met een kopbal van Henry, op een voorzet van Mercier. Doelman Gabriël diende niet in te grijpen. Halfweg de tweede periode mikte Montes vanuit een kansrijke positie een halve meter naast en over de kooi van Ravet.

Mercier stak, met nog goed een kwartier te spelen, Allemeersch diep. Gabriëls was net iets eerder op de bal dan de net ingevallen aanvaller. Verreth verraste even later Ravet met een listige vrijschop. Die pakte een handvol minuten later wel uit met een knappe redding op een overhoeks schot van Reyners.

Xavier Mercier

Aan de overkant probeerde de ingevallen Vekemans met een schot van ver. Zijn schot zeilde niet ver naast. In de slotfase verraste Mercier ei zo na Gabriëls met een schot rond de middellijn. Aguemon zorgde alsnog voor de Leuvense eerredder vanop de stip.