Verdiende zege tegen Valenciennes De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Verdiende zege tegen Valenciennes

Vekemans scoort tegen Valenciennes 1
Een doelpunt van de ingevallen Vekemans zorgde ervoor dat OH Leuven zaterdagmiddag verdiend won van een soms potig voetballend Valenciennes FC. In de eerste periode creëerden de Leuvenaars een handvol goede kansen tegen de club uit de Ligue 2. In een meer gesloten tweede helft bleef het wachten tot de slotfase op het enige doelpunt van de wedstrijd. De twee nieuwe aanwinsten van OHL kregen elk een halfuurtje speelgelegenheid.

Na tien minuten voetballen, claimde een erg bedrijvige Maertens een strafschop na een haakfout in de zestienmeter. De scheidsrechter gaf geen krimp. Aan de overkant besloot Robail tien minuten later niet ver naast de kooi van Romo. Rond het halfuur stak Malinov goed diep op Maertens, Thieu kon net niet afdrukken. Wat later raakte de West-Vlaming de bal niet vol in het centrum.

Mathieu Maertens

Schrijvers en Henry gingen ook hun kans, maar het was opnieuw Maertens die voor het grootste gevaar zorgde in het slot van de eerste helft. Doelman Chevalier bracht tot twee keer toe redding met de vuisten op twee pogingen van de middenvelder. Zo gingen we rusten met een brilscore.

Vroeg in de tweede periode trapte Robail voorlangs. In doel had Romo plaats geruimd voor Ravet. De Leuvenaars antwoordden met een kopbal van Vekemans op een voorzet van De Norre, waar de doelman van Valenciennes wel raad mee wist. Nadien ging de wedstrijd op slot. Een sterke Keita pakte tien minuten voor affluiten nog uit met een afzwaaier. De thuisploeg kon in extremis toch winnen op een stilstaande fase. Vekemans kopte goed binnen op een hoekschop van Aguemon.

Daan Vekemans

“Vóór aanvang van de partij tegen Valenciennes maakten we nog eens de analyse van de nederlaag tegen Waasland-Beveren. In die partij, die de oefenstage afsloot, liep er heel veel fout. Net die zaken wilde ik niet opnieuw zien”, zegt coach Marc Brys. “Wat toen niet goed was, liep tegen Valenciennes een stuk beter. Soms stonden we positioneel niet goed en gaven we toch nog dingen weg die eigenlijk niet mogen. In de as van de ploeg hebben we nog wel wat werk voor de boeg.”

Marc Brys

De twee nieuwe jongens maakten hun debuut bij OH Leuven tegen de club uit de Ligue 2. Özkacar speelde het eerste halfuur, Sadzoute viel in na goed een uur. “We wilden ze vooral wat minuten geven en toch zorgen dat ze niet geblesseerd raken. Dat is gelukt. Vraag me nu nog niet naar een waardeoordeel over die twee nieuwelingen. Daar is het echt nog veel te vroeg voor. Je merkt dat ze conditioneel nog een pak werk moeten verrichten. Da’s ook niet onlogisch, want de groep zit ondertussen aan meer dan 40 trainingen.”

Scotty Sadzoute

Ook Vlietinck pikte tegen Valenciennes een halfuurtje mee. “Je ziet meteen dat Thibault op conditioneel vlak een stuk verder staat dan Cenk en Scotty. Thibault excelleert sowieso op dat domein en zat vorig seizoen al in onze kern. Dat scheelt een slok op een borrel.” Zondag krijgen de spelers vrij. Maandag en dinsdag staan er twee oefensessies op het programma. Woensdag trainen ze ’s morgens en nadien volgt een wedstrijd tegen het Nederlandse Fortuna Sittard. Zaterdag spelen ze op het veld van het Duitse Fortuna Düsseldorf.

Thibault Vlietinck