Brys: “Düsseldorf maatje te groot” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Düsseldorf maatje te groot”

Marc Brys 1
Geen goede generale repetitie voor de manschappen van coach Marc Brys met het oog op de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. De Leuvenaars verloren zaterdagmiddag in en tegen Düsseldorf met 3-0 hun laatste oefenpot. De bezoekers kwamen wel gehandicapt aan de aftrap. Sterkhouders als Mercier, Schrijvers en De Norre bleven ziek thuis.

Op het kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Prib nam een vrijschop en de ongelukkige Patris kopte de bal in eigen doel. Op slag van rusten ging Klaus neer in de zestienmeter, na contact met Patris. De scheidsrechter twijfelde niet en liet de bal op de stip leggen. Hennings gaf doelman Romo geen kans. In het openingskwartier van de tweede periode trapte Zimmermann overhoeks binnen en zo zette hij de eindstand op het bord.

“Deze ploeg is op dit moment een maatje te groot voor ons”, klinkt het na afloop eerlijk bij Marc Brys. “We kwamen wat ongelukkig op achterstand met die own-goal van Patris. Net voor de rust slikten we een strafschop en dus gingen we met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Twee doelpunten uit het niets eigenlijk, maar daardoor werd het uiteraard wel erg lastig. Zeker toen we vroeg in de tweede periode nog een derde doelpunt slikten.”

We lieten nooit de armen zakken. Ook niet na het derde tegendoelpunt. Marc Brys

De Leuvense coach zag in Düsseldorf dat er nog heel wat werk op de plank ligt, maar panikeert niet en probeert te focussen op de positieve dingen. “Dit was een interessante wedstrijd. Nog eens, we voetbalden tegen een sterk team. Dat geeft me de mogelijkheid om in te schatten wat de jongens waard zijn. We toonden ons vrij solide als team en lieten de armen niet zakken. Zelfs niet na de 3-0.”

Marc Brys

Ook voor Fortuna Düsseldorf betekende de oefenpot van zaterdag de generale repetitie. De club uit de Duitse twee klasse voetbalde voor het eerst sinds lang opnieuw voor, weliswaar beperkt, publiek. “Fijn om nog eens voor mensen in een stadion te kunnen spelen. De Duitse fans steunden uiteraard hun team, maar toonden respect voor de tegenstander en applaudisseerden zelfs toen wij het veld opkwamen.”

Nieuwkomers Özkacar en Vlietinck speelden 45 minuten mee in de Merkur Spiel Arena, Sadzoute kreeg zelfs 65 minuten. “Die jongens hebben hun best gedaan, maar ontberen nog wat ritme. Dat vergt tijd. Ik wil liever niet ingaan op de individuele prestatie van bepaalde jongens of van bepaalde compartimenten. We vormen één groep, één geheel.”

Zondag krijgen onze jongens rust en vanaf maandag werken ze richting de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Zulte Waregem. Maandag, dinsdag en woensdag staan er telkens twee oefensessies op het programma. Donderdag en vrijdag trainen ze één keer.