OH Leuven huurt ervaren centrale verdediger De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven huurt ervaren centrale verdediger

Sébastien Dewaest 1
De 30-jarige Sébastien Dewaest verdedigt tot het einde van het seizoen de kleuren van OH Leuven. De centrale verdediger ligt nog twee jaar onder contract bij KRC Genk, waarmee hij in 2019 de landstitel en de Supercup veroverde.

Er staan zowat 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller van Sébastien Dewaest. Sinds 2015 voetbalt de robuuste verdediger voor KRC Genk. De Limburgers leenden Dewaest in de terugronde van vorig seizoen uit aan Toulouse FC, dat uiteindelijk op een haar na de promotie naar de Ligue 1 miste.

Dewaest kreeg zijn opleiding bij Lille OSC, waar hij onder andere samenspeelde met Eden Hazard en Gianni Bruno. In januari 2011 nam KSV Roeselare hem over van de Franse topclub en Sébastien maakte op 26 maart 2011 zijn debuut tegen OH Leuven. Na 2,5 seizoenen bij Roeselare trok Dewaest naar Sporting Charleroi. Bij de Karolo’s kwam hij 71 keer in actie en haalde hij in het seizoen 2014-2015 Play-off 1.

Sébastien Dewaest

In augustus 2015 verkaste Dewaest naar KRC Genk. Met de Limburgers won hij in het seizoen 2018-2019 de landstitel. In de daaropvolgende campagne droeg de centrale verdediger de aanvoerdersband. De eerste keer dat hij die band omgordde, won Genk de Supercup tegen KV Mechelen met 3-0. Dewaest scoorde twee keer in die wedstrijd.

Begin vorig seizoen raakte Dewaest zowel zijn kapiteinsband als zijn basisplaats kwijt onder Hannes Wolf. De Genkies leenden Dewaest in januari uit aan de Franse tweedeklasser Toulouse FC. Daar kwam hij 14 keer in actie in de terugronde. Toulouse eindigde op de derde plaats in de Ligue 2 en liet de promotie naar de hoogste klasse in extremis door de handen glippen.

Sébastien Dewaest

Wim De Corte, technisch directeur bij OH Leuven: “Met Sébastien Dewaest halen we een echte leider in huis. Zowel op als naast het veld neemt Sébastien steeds het voortouw. Hij brengt ook een brok ervaring mee in het hart van onze verdediging, want speelde zo’n 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League.”