Dewaest: “Bij OH Leuven carrière in België herlanceren” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Dewaest: “Bij OH Leuven carrière in België herlanceren”

Sébastien Dewaest 1
De 30-jarige Sébastien Dewaest moet straks de rots in de branding worden in het hart van de Leuvense verdediging. De robuuste centrale verdediger pakte de afgelopen jaren prijzen met KRC Genk en wierp zich daar op als een echte leider en aanjager. Begin vorig seizoen kwam er serieus wat ruis op de relatie tussen Dewaest en de Genkies. Bij OH Leuven wil Sébastien zijn carrière in België opnieuw herlanceren, na een sterke terugronde bij Toulouse FC vorig seizoen.

- Sébastien Dewaest wil bij OH Leuven de kans grijpen om zijn carrière in België opnieuw te lanceren.
- Vorig seizoen zat de centrale verdediger een tijdje in de B-kern bij KRC Genk. In de terugronde acteerde hij sterk bij Toulouse FC.
- Bij OH Leuven vindt Dewaest ex-Genkies De Norre en Schrijvers terug en wil hij een leidersrol vervullen.

“Ik wou opnieuw voetballen in de Jupiler Pro League. OH Leuven was daarbij meteen mijn eerste keuze”, zegt Sébastien Dewaest. “De ambitie die de club uitstraalt, staat mij enorm aan. In de vorige campagne liet OH Leuven heel erg mooie dingen zien en ik ben ervan overtuigd dat het nog beter kan. Casper De Norre en Siebe Schrijvers ken ik uit mijn tijd bij Genk. Ik heb hen niet om raad of info gevraagd. Dat hoefde ook niet, want ik weet gewoon dat ik bij een club terechtkom die serieuze stappen zet.”

Sébastien Dewaest

Dewaest is blij dat hij komend seizoen bij OH Leuven voetbalt. Eind maart 2011 maakte hij met Roeselare zijn debuut tegen OHL. “Niet evident, want ik moest optornen tegen kleppers als Hamdi Harbaoui en Bjorn Ruytinx. We verloren met het kleinste verschil in blessuretijd. Enkele maanden later promoveerden de Leuvenaars naar de hoogste klasse en mocht Harbaoui zich topschutter van de reeks noemen.”

Ik maakte met Roeselare mijn debuut tegen OH Leuven en moest opboksen tegen Ruytinx en Harbaoui. Sébastien Dewaest

De voorbije weken liet coach Marc Brys zich enkele keren ontvallen dat hij wat graag enkele leidersfiguren zou willen toevoegen aan zijn kern. Dewaest is absoluut uit het goede hout gesneden om een ploeg op sleeptouw te nemen. “Da’s één van mijn kwaliteiten, ja”, beaamt de in Poperinge geboren centrale verdediger. “Ik ben een speler die altijd collectief tracht te denken. Het gaat niet om Sébastien Dewaest, het draait enkel om resultaten halen met OH Leuven.” 

Sébastien Dewaest

Tot eind mei bikkelde Dewaest met Toulouse FC om promotie naar de Ligue 1. “Voor mij en mijn familie betekenden die vijf maanden het eerste avontuur in het buitenland. Zeker niet slecht om eens andere lucht op te snuiven. Ik wisselde er goede momenten af met iets minder goede. We eindigden op de derde plaats in de competitie. Dat gaf recht op een dubbele promotiefinale tegen FC Nantes. Helaas, we slaagden er net niet in om te promoveren. Voor mij persoonlijk liep het best goed bij Toulouse. Ik speelde er bijna alles.”

Na zijn passage bij Toulouse nam Dewaest twee weken verlof om vervolgens met een persoonlijke trainer hard te werken richting het nieuwe seizoen. “Ik wist dat mijn toekomst niet bij Genk lag en ik me dus zo fit mogelijk moest houden om te vlammen bij een nieuwe club. Het is uiteraard aan de coach om keuzes te maken, maar ik ben klaar om de ploeg te helpen.”