Burgemeester Ridouani huldigt nieuw veld in De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Burgemeester Ridouani huldigt nieuw veld in

Burgemeester knipt lint door
Mohamed Ridouani huldigde donderdagmorgen het nieuwe veld in van OH Leuven. De Leuvense burgemeester zag het eindresultaat van twaalf weken hard werk aan het terrein van het King Power at Den Dreef Stadion.

“We zijn zowat drie maanden geleden gestart aan de werken met het verwijderen van het oude veld. Dat was vier jaar oud en aan vervanging toe. Dat zag je eind vorig seizoen al, toen het er minder goed bij lag dan we gewend zijn”, legt Oliver Makin uit. “We hebben 45 centimeter van het veld afgeschraapt en vervolgens de veldverwarming en de drainage aangelegd. Het vegen van sneeuw zal dus niet meer nodig zijn”, knipoogt de Head Groundsman van OH Leuven. “Dit veld kan de vergelijking doorstaan met de velden in de Premier League.”

Oliver Makin

Burgemeester Mohamed Ridouani knipte donderdagmorgen het lint door en huldigde het nieuwe veld zo in. Hij benadrukt het belang van OH Leuven voor de stad Leuven. “Heel veel inwoners beleven enorm veel plezier in het King Power at Den Dreef Stadion. De club is ook belangrijk voor de uitstraling van de stad. Zeker nu we ons dit jaar Europese sportstad mogen noemen.”

Willems en Ridouani knippen lintje door

“OH Leuven besteedt veel aandacht aan de gemeenschap met zijn community werking. Dat doet het vaak in alle stilte door bijvoorbeeld in de wijken kansen te geven aan jongeren. Zo schakelt OH Leuven zich in het stadsweefsel in. Ik kijk uit naar een topseizoen, met hopelijk zo veel mogelijk supporters. Ik wens OHL alle succes toe”, zegt de Leuvense burgervader.

Mohamed Ridouani

CEO Peter Willems hoopt dat het nieuwe veld en de aanwezigheid van de supporters in het stadion zaterdag een serieuze boost zullen geven aan de spelers. “We spreken over een heel grote investering, da’s duidelijk. We vinden een erg goed veld zeer belangrijk in de verdere uitbouw van de club. We willen de club uitbouwen op een duurzame manier en daar hoort gewoon een perfect veld bij."

Peter Willems

Ambities uitspreken, da's op dit moment nog wat moeilijk. "We staan nog niet zo ver als we hadden gehoopt", geeft Willems grif toe. "Er komt nog versterking in elke linie en dan moet het mogelijk zijn om beter te doen dan vorig seizoen.”