Brys: “Huid duur verkopen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Huid duur verkopen”

Marc Brys 1
Onze jongens starten zaterdagmiddag tegen Zulte Waregem aan de campagne 2021-2022. De West-Vlamingen staan een stuk verder met hun huiswerk dan OH Leuven. Dat belet de manschappen van coach Marc Brys niet om zaterdag op zoek te gaan naar de eerste driepunter van het seizoen.

- OH Leuven wil zaterdag de nul van de tabellen vegen tegen Zulte Waregem.
- Geen eenvoudige opdracht, want de West-Vlamingen staan verder met hun huiswerk dan de Leuvenaars.
- Coach Marc Brys rekent zaterdag op vocale steun van de zowat 3.300 fans die de wedstrijd live zullen bijwonen.

“Ik proef een zekere spanning in de groep. Da’s zeker niet slecht”, zegt Marc Brys in de aanloop naar de eerste opdracht van het nieuwe seizoen. “Gezonde stress is alleen maar positief. Mijn spelers kunnen om met druk, anders zouden ze hier niet voetballen. Maar die eerste wedstrijd brengt uiteraard altijd wat extra spanning met zich mee. We moeten een en ander ook wat relativeren. Er gaan zaterdag geen mensen dood, hé.”

Marc Brys

Vorig seizoen pakte OH Leuven zes op zes tegen Zulte Waregem. Dat geeft uiteraard geen garantie op winst, nu zaterdag. “We starten aan de partij als underdog”, aldus Brys. “De tegenstander heeft, als één van de weinige clubs in de Jupiler Pro League, zijn huiswerk zo goed als af. Zulte Waregem ving de vertrekkers goed op met vier nieuwe aanwinsten. Wij opteerden voor een tabula rasa en lieten bijna 30 jongens vertrekken. Op dit moment zijn wij nog lang niet compleet. Maar geen enkele speler of staflid vangt de partij van zaterdag aan met twijfels, laat staan met angst. Bedoeling is om de komende weken punten te pakken en onze start niet te missen.”

Ik reken op de supporters om ons er zaterdag door te sleuren op de moeilijke momenten. Marc Brys

De Leuvense coach rekent op het Leuvense legioen om het team zaterdag door de moeilijke momenten te sleuren. “We speelden een maand of negen zonder publiek. Geloof mij, dat went nooit. Je merkte vorig seizoen aan de resultaten dat die lege stadions een handicap betekenden voor zowat alle ploegen die thuis speelden. Ik herinner mij de fantastische sfeer die steeds op Den Dreef hing. Ik hoop dat die symbiose tussen spelers en fans zaterdag opnieuw ontstaat. Wat mij betreft, spelen we liefst zo snel mogelijk voor een vol huis.”

Marc Brys

Niet alleen de aanwezigheid van de fans moet onze jongens een boost geven. Ook de nagelnieuwe grasmat zal hen inspireren. De spelers trainden donderdagmorgen voor het eerst sinds lang op Den Dreef en dus op het nieuwe veld. “Er is enorm hard gewerkt aan de aanleg van het nieuwe veld. Onze greenkeepers toverden in amper 12 weken tijd een fantastisch terrein tevoorschijn. Alle credits voor die gasten. Het gras moet nog wat voller worden, dat zal het veld zachter maken. Het gaf alleszins een goed gevoel om donderdag opnieuw voet te zetten in onze thuisbasis. We hebben Den Dreef gemist.”

Brys en Charaï

Zorgt het winnen van de Trofee Raymond Goethals ook voor een boost bij de coach? “Neen, zo zit ik niet in mekaar. Doe mij maar de drie punten zaterdag. Uiteraard ben ik blij met de prijs die is opgehangen aan de beste coach ooit in het Belgische voetbal. Ik heb Goethals ooit gesproken op een of andere prijsuitreiking. Een fantastische persoonlijkheid met een onwaarschijnlijk palmares. Ik draag de Trofee graag op aan Bart Van Lancker. Ik zie die prijs overigens niet als een persoonlijke bekroning, maar als een beloning voor het goede werk van iedereen binnen de OHL-familie.”