Rezaei: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Rezaei: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”

Kaveh Rezaei 1
De 29-jarige Kaveh Rezaei staat te popelen van ongeduld om zijn debuut te kunnen maken bij zijn nieuwe werkgever. In principe kan dat zondag al, tegen zijn ex-ploeg Sporting Charleroi. Dat zou het voor de Iraniër extra speciaal maken. Bij de Carolo’s stond hij net geen 100 keer tussen de krijtlijnen en telt hij nog een aantal vrienden.

- Kaveh Rezaei kan zich perfect vinden in de ambitieuze plannen die OH Leuven koestert en wil daar wat graag aan meewerken.
- Zondag zakt met Sporting Charleroi de ex-ploeg van Rezaei af naar het King Power at Den Dreef Stadion.
- De Iraniër betwistte in juni een aantal WK-kwalificatieduels met zijn land en zegt klaar te zijn wanneer de coach hem nodig heeft.

“Vooral de ambitieuze plannen van OH Leuven zijn de reden van mijn komst naar Den Dreef. Ik wil graag mijn steentje bijdragen in het realiseren van die plannen”, zegt Kaveh Rezaei. “Bovendien kom ik hier in een familiale club terecht. Da’s belangrijk voor mij. Met Schrijvers en Vlietinck vind ik ook twee jongens terug die ik nog ken uit mijn tijd bij Club Brugge. Schrijf maar dat alle puzzelstukjes hier voor mij in mekaar vallen.”

Kaveh Rezaei

Vorig seizoen startte Rezaei op speeldag drie op Den Dreef tegen OH Leuven. De Iraniër speelde een hoofdrol in die partij, want hij zorgde tien minuten voor affluiten voor de 1-3. In de terugwedstrijd op Mambourg viel hij meteen na de pauze in. “In de wedstrijd op Leuven leverde ik best een goede prestatie af. In de terugmatch sukkelde ik met een blessure en kon ik niet voluit gaan.”

Een wedstrijd spelen tegen je ex-ploeg, dat is altijd iets speciaal. Kaveh Rezaei

“Ik weet dat ik bij een goed team terechtkom, waar de spelers heel veel arbeid verrichten. Dat leverde OH Leuven vorig seizoen ei zo na een plaatsje op in de Play-offs. Hopelijk kan ik mijn nieuwe team net dat beetje hoger pushen door op belangrijke momenten te scoren. Begrijp me niet verkeerd. Het draait uiteraard niet om de persoon van Kaveh Rezaei, maar om OH Leuven als collectief.”

Kaveh Rezaei

Zondag neemt OH Leuven het thuis op tegen Sporting Charleroi. Het lijkt wel alsof de kalendermaker van de Jupiler Pro League over een glazen bol beschikt. “Altijd leuk om tegen je ex-ploeg te kunnen spelen uiteraard. Ik heb bij Charleroi toch drie mooie seizoenen gekend. Ik heb er nog veel vrienden en kijk ernaar uit hen zondag opnieuw te zien. Het spreekt voor zich dat ik mijn nieuwe ploegmakkers nog moet leren kennen, net als de filosofie van de coach. Maar ik ben erop gebrand om opnieuw te voetballen. ”

Kaveh Rezaei

Kort na het einde van vorig seizoen trok Rezaei met de nationale ploeg van Iran op oefenstage om enkele WK-kwalificatiewedstrijden voor te bereiden. Iran won overigens zijn vier keer kwalificatiematchen. Hongkong, Bahrein, Cambodja en Irak gingen voor de bijl. De Iraniërs scoorden liefst zeventien keer en slikten slechts één tegendoelpunt. Rezaei pikte in drie van die vier wedstrijden speelminuten mee en scoorde twee keer tegen Cambodja.