OH Leuven huurt centrumspits van Deense topclub De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven huurt centrumspits van Deense topclub

Sory Kaba 1
De 26-jarige Sory Kaba speelt tot het einde van het seizoen aan Den Dreef. OH Leuven huurt de Guineeër van het Deense FC Midtjylland en bedong ook een aankoopoptie op de grote centrumspits.

De voorbije twee seizoenen kwam Sory Kaba uit voor de Deense topclub FC Midtjylland, waar ook ex-OHL’er Dion Cools actief is. De centrumspits scoorde 22 keer en was ook goed voor 10 assists bij FC Midtylland. In juli 2019 trok Midtjylland de rechtsvoetige Kaba aan als vervanger van Onuachu die bij KRC Genk tekende.

Sory Kaba

In het seizoen 2019-2020 had Kaba een niet onbelangrijk aandeel in de titel van het team van huidig Antwerp-coach Brian Priske. Vorig seizoen miste Midtjylland op een haar na de titel. Kaba heeft zes matchen in de Champions League op de teller staan. Hij speelde telkens minstens een uur in de heen- en terugmatchen tegen Liverpool, Atalanta en Ajax.

Vóór Kaba naar de Deense competitie trok, speelde hij bij Dijon FCO in de Ligue 1. Die Franse club plukte Kaba weg bij Elche FC. Bij die Spaanse club scoorde hij 24 goals in 64 matchen. Bij Alcobendas CF maakte Sory in het seizoen 2013-2014 zijn debuut bij de grote jongens. Hij promoveerde dat seizoen naar de Tercera División.

Sory Kaba

Wim De Corte, technisch directeur bij OH Leuven: “Met Sory Kaba halen we een echte nummer negen in huis met een neus voor doelpunten. De voorbije jaren deed hij ervaring op in de Deense, Spaanse en Franse competitie. Hij kwam ook in actie in de Champions League en de Europa League. Kaba kan ons team aanvallend een nieuwe impuls geven en in zijn rol als targetman en ook het rendement van medespelers verhogen.”

“OH Leuven wilde me heel erg graag en dat trok me over de streep”, zegt Sory Kaba. “Vanmorgen praatte ik met Dion Cools, waarmee ik samenspeelde bij Midtjylland. Hij kent OH Leuven uiteraard erg goed en sprak heel lovende woorden over de club. Ik ben een ambitieuze jongen en proef veel ambitie bij OH Leuven. Dit lijkt me dan ook de ideale plek om te groeien.”

Sory Kaba

Morgen sluit de Guineeër aan bij de groepstraining. “Door de interlandbreak krijg ik wat extra tijd om me te integreren. Ik ben een typische nummer negen die leeft van het maken van doelpunten. Soms komen die, soms ook niet. Maar ik zal altijd mijn werk opknappen voor de ploeg. Ik hou ervan om in de ruimte te duiken en ben goed met het hoofd. Ik hoop op een fantastische campagne met OH Leuven.”